mühendislik demek matematik demektir. ben de şimdi meslek lisesi okuyup , meslek yüksek okullarında ***basit matematik işlemlerini yapamayan *** arkadaşlara matematik öğrettiğimi söylerek sizi haksız çıkarmış mı olurum ? iyi bir yazılımcı olmak için ilk önce iyi bir matematik bilmek gerekmektedir. bu yüzden bilgisayar mühendisliği müfredatlarında matematik çok fazla işlenir. aslında size uzun uzun mühendisliğin sadece diplomadan ibaret olmadığını , olaylara ve durumlar farklı bir bakış açısı kazandırdığını anlatabilirim ama burasının buna uygun bir alan olduğunu düşünmüyorum.
Beni haksız çıkarmış olmazsınız şöyle söyliyim siz kendiniz ölçüp tartın benim burda anlattığım şey şu eğer bu kurslar sadece mühendislere özel olursa çok çok iyi olan yazılımcılar dışlanmış olur. Yüksek okullarda basit işlemleri yapamayanlar var diyorsunuz mühendislik öğrencilerinden merhaba dünya yazmayı bilmeyenler bile var demiştim bende. Yani her mühendislik okuyan iyi yazılımcıdır diyemediğimiz gibi her yükseköğretim okuyanda yazılımcı olamaz diyemeyiz. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı global çapta çok büyük firmalar işe alırken mühendislik şartını kaldırmazlardı.