Ben bu işi yapmadım ama neden yapanlara düşman gözüyle bakılıyor anlamak zor. Bir sistemi neden biz suistimal ediyormuşuz? Kendi milletinize bu kadar düşman olmayın. Bütün dünyada bu işler yapılıyor özellikle gelişmemiş ya da gelişmeye çalışan ülkelerde.
Lafım kimseye değil beni alıntılayıp tartışma başlatmayın lütfen hiç sevmiyorum böyle tartışmayı.
Biz genç nüfuslu bir ülkeyiz. Ekonomik durumumuz da genelde kötüdür. İnsanlar çıkış yolu, fırsat arıyor. Burada Netflix kodunu buradan alıp yurtdışına satan arkadaşlara laf söyleyenler hiç mi ******'dan para kazanmayı düşünmedi? Bhw'yi, Nulled siteleri, varsa yeteneği Codecanyon-Themeforest ve daha bin tane sayılır hiç mi gezip para kazanma yöntemlerine bakmadı? İnsanlar market market gezip bunu arıyorsa para kazanmak içindir. Şansı yaver gitse günde 20 tane alsa 100 lira kâr yapar ve ayda bir asgari ücretlinin kazanamadığı parayı buradan kazanır.
Madem öyle Netflix'te kodların başına ülke kodu eklesin (var mı bilmiyorum) ya da ona benzer bir işaret koysun dışarıda kullanılmasın. Bunu niye akıl edememiş koskoca Netflix? Çok güzel politika izliyorlar bence bütün dünyaya da bu şekilde yayıldılar. Günde milyonlarca belki free trial açılıyor buna da resmen göz yumuyorlar.
Geçenlerde bir yorum görmüştüm Twitter'da. İnternet'te bir hizmet bedavaysa ürün sizsiniz diyordu. Evet Netflix, Facebook ve diğerleri için ürün biziz.
Bırakın oturduğu yerde bütün dünyayı eleştiren insanlar gibi olmayı arkadaşlar. Biz genç nüfusu olan, gelişmeye çalışan ülkeyiz. Keşke bütün gençlerimiz internetten anlasa, dış piyasaya iş yaparak 1 kazanacağına 5-10 kazansa. Aklını kullanmayı suç görmeyin. Her yerde biz işte böyle milletiz diye de kendinize hakaret etmeyin. Biz harika bir milletiz. Birimizin ya da birkaçımızın yaptığı yanlış şeyleri hepimize mal etmeyelim.
Lütfen alıntılayıp tartışma başlatmayın, zira tartışmayı sevmiyorum ve sizin haklı olduğunuzu peşinen kabul ediyorum. Saygılar.