Merhaba arkadaşlar.
Askerden döneli 1 ay oldu yaşım 31 geldiğimde korona muhabbeti çıktığı için iş bulamadığımdan evde boş oturacağıma web sitesi kurarım özgün makalelerimi girerim tasarım vs derken adsense'imi beklerim modundaydım.
Güzel çalışmalar kendimce başarılı makaleler yazmaya başladım bu sırada seo uyumuna uygun gitmeyede gayret ettim. Gerek focus keywords gerekse css js image optimizasyonu olsun durmadan çalıştım. herneyse konuya gireyim;
Sitemin google yavaş yavaş yerleşmesinden sonra bazı başlıklarım öne çıkınca düşündüm. Rakiplerimi analiz ettiğimde sanki google ilk sayfada çıkan sitelerin hepsinin 1 kişiye ya da 1 gruba aitmiş olduğu hissine kapıldım. Diyeceksiniz ki bu normal isteyen istediği kadar site sahibi olur.. Evet haklısınız ama şöyle bir sorun var
1) Hepsinin makale konusu aynı ama içerik biraz farklı:
Birinde Xbank müşteri hizmetleri diye makale varken diğerinde XBank iletişim numaraları diye makale var. (İçerikler Aynı Değil Tabiki)
birinde A-kargo barkod numaraları varsa diğerinde yine A-kargo takip numaraları diye başlık var.
2) Aynı yerlerden backlink ve hacklink çalışmaları yaptırmışlar Örnek RESİM
footerlara gizlice link eklenmiş ve site uzantısı Com.Br brezilya lokasyonlu: Örnek Resim
3) sitemap larına bakıldığında bir günde 300-400 makale giriş olacak şekilde ayarlanmış (nasıl banlanmamışlar hayret) ve öne çıkan görsel filigranlı ayarlanmış ÖRNEK RESİM
4) Nihayetinde yapılan backlink işleride 1000'in üzerindeyken nasıl olumsuz etkilenmeden ilk sıralardalar hayret
5) Alexa chore eklentisi kuran arkadaşlar bilir similar sites kısmında habire birbirleri çıkıyor ve genelde de safir yaren teması var çoğunda
6) Bahsettiğim siteler benim tespitim 6-7 benzer sitedir.

Şimdi benim finans üzerine sitem var. rakip sitelerde tabiki ekonomi ve finans üzerine ama numaradan isim bulma - en kaliteli hastane - en hızlı kargo gibi kelimelerden aylık 30-60 K hit alıyorlar. Genel olarak 250-400 K google dan hit aldıklarını düşünüyorum. Bense dediğim gibi kendimce kaliteli, kelime sayısı ortalama 500-1000, resimli açıklayıcı, kelime aranma hacmi iyi vs vs seo uyumlu kısacası dibine kadar emek verdiğim bu sitemi nasıl hakettiği yere getireceğim..

Şimdilik site isimlerini paylaşmayı düşünüyorum sadece kafam bozulduğu için sohbet havasında olsun isterim. Aklıma geldikçe bu yazıyı güncelleyeceğim. Teşekkürler...