Eşimin instagram hesabından yakın bir arkadaşı dm yoluyla ulaşır. Bu arkadaşı belediyede çalışıyor. 800 tl A101 hediye çeki dağıttığını kayıt etmek istediğini ve kayıtlar için son yarım saat olduğunu söyler ve gelişmeler bu şekilde başlar. Eşim önce arkadaşını arar ve tel meşgul çalar instadan sorduğunda Kayıt işlemleriyle ilgili hattayım fln der. Eşimde inanır haliyle. Bazı mesajları göndertir önce. Eşim benide arar bundan önce ama bende farklı bir işle meşgul olduğum için telefonun çaldığını bile görmedim. Sanki olan olacakmış ya..... Önce şahıs mobil ödemeyi açtırır. Daha sonra internet üzerinden mobil ödemeyle bişeyler aldırır ama onay mesajı gelmeden evet yazdırıp mesaj attırır. Daha sonra toplu olarak 6 adet 720 tl tutarında işlem gerçekleştirilmiştir diye yazı gelir. 800 Tl hediye çekini kredi kartına yatıracağını söyler ve resmini ister.
Tam o sırada eşime dönerim ve durumu anlatır. Kredi kartı bilgileri vermeden ve Şahısın son tuzağına düşmeden olaya el koyarım ama iş işten geçmiştir.
Türkcelli aradığımızda bu konuyla ilgili yardımcı olamayacaklarını çünkü onay verilip alışveriş yapıldığını söylerler. Hukiki yollara başvurun derler.
Daha sonra arkadaşının telinin instasını vs çalındığını öğreniriz tabi. Bu durumlarla ilgili herhangi bir bilgisi ve yaşamış olduğu tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. Bu arada eşim asla bu tarz olaylara inanmayan ve bana sormadan hiçbir iş yapmayan biridir ama öyle acayip bir döngü ki resmen herşey ayarlanmış gibi.

Daha önceki konularımı bilenler bilir. Zaten zor durumdaydım şimdi daha da zor duruma düştüm. Yinede Allah beterinden korusun.