Güzel bilgiler. Yazan arkadaşa teşekkür ediyorum kendi adıma. 3 yıldır pinterest çalışıyorum. Hem türkçe hem de ingilizce. İçeriklerim toplama, kendim yazmıyorum. Ama pinterestte birilerin paylaştığı içerikleri alıp da yayınladığımı düşünmeyin, onlarca farklı yerden topladığım içerikleri kendimce sınıflandırıp, az çok düzenleyip, yine netten uygun görseller bulup öyle pinleme yapıyorum. Pinlemeyi de, sitede içerik yayınlamayı da %100 manuel yapıyorum. 3-4 tane sitem farklı zamanlarda pinterestte spam yedi. Sebebi de benim görsellerimin sürekli alınıp spam yapılması. Gördüğüm tüm spamcı hesapları şikayet ediyordum, hem de tüm içeriklerini. Sonra bi bakıyorum o hesap da kapanmış benim hesap da
Şimdi vazgeçtim şikayet etmekten, pinterest kendisi bulsun spamcıları. Adsense pintereste savaş açmadan önce epey güzel kazanıyordum, adsense banlanınca farklı reklam şirketlerine yöneldim, taboola ile çalışıyorum. Adsense kadar kazandırmıyor, ama bana yetecek kadar kazandırıyor Hatta vergi kaydı açmamı sağlayacak kadar kazandırıyor. Sektör yada site/hesap sormayın, yöntem sormak istiyorsanız da kısaca anlattım zaten. İçerikleri topla, sitede yayınla, kendi pinterest görsel şablonunu hazırla, her içerik için şablon üzerinden görsel hazırla, manuel pinle.
Çalıştığım sitelerim kurulum anından sonra yaklaşık 2 ayda günlük 20k trafiğe kadar ulaşıyor. 20k ingilizce trafik güzel kazandırıyor açıkçası.
Son bir not: Günlük pin sayım 2-3 genelde.