altın dahil hiç bir emtia ve kağıdın değeri belirsizdir. manüpülasyona açıktır. bu sebeble bitcoin çıkmış olmasına rağmen zamanla oda kendini borsaların kontrolüne bırakmıştır. fiyatlar baskılanabilir ve manüpüle edilebilir balinaların yönetimindedir. balinalarda en nihayetinde insan onlarda panik yada zarar konusunda temkinliler bu nedenle hiç bir şeyin garantisi yoktur.
benim önerim ise izlemek en doğrusu ve sepet yapmak gerekli benim sepetimde şuan sadece altın, bitcoin ve altcoin(mktcoin) var. altında şuan manüpülatiftir fakat uzun vadede ons değeri 2000$ üstüne atacağını düşünüyorum. altcoin ve btc konusunda ise halving nedeniyle 10000$ üstünü deneyeceğini düşünüyorum.
alım fırsatı
1550$ ons altın alımı
4000$-5000$ arasında kademeli btc alımı
bist100 73-80 arasında borsa

satış
altın 2000$ ons
btc-altcoin 10000$ bir kısım uzun vadeli 14000$
bist konusunda aldığım hissenin durumu ve genel gidişata göre değişir

yaklaşık 5 yıldır bu şekilde al-sat kolluyorum tl bazında asla zarar etmedim fakat kısa vadeli al-sat ile ciddi karları kaçırdım diyebilirim bu nedenle benim gibi uzman olmayan arkadaşlara tek önerim kısa vadeli işlemelrden kaçınmaları ve yaptığınız her işlemi döviz bazlı takip edin örneğin altını asla tl bazında değerlendirmeyin altının referansı ons birimidir ons birimide $ karşılığı ile takip edilir.

yatırım tavsiyesi değildir.