Bu konuya bende bir not düşmek isterim. Aslında Türkiye'de ThemeForest standartlarında tema yapılamıyor demek doğru olmaz. Türkiye'de gerçekten çok kaliteli yazılımcılar var. Eminim ThemeForest kalitesinde temaları rahatlıkla yapabilirler.
Fakat Türk insanının zihniyeti her zaman hızlı para kazanma yolundadır. ThemeForest standartlarında bir temayı yapmak "R10'da tema diye satılan 2 haftada yapılmış bir çoğu dandik tema satışlarına" benzemez. Tabi bu cümlemi her tema için söylemiyorum fakat genellemeye bakacak olursak alt yapısal ve tasarımsal olarak bakıldığında geneli hızlı yapılmış ve vasat temalardan oluşuyor.
ThemeForest standartlarında bir tema yapmak (daha önce alt yapısı olmadan) sadece 1 kişi tarafından en az 3-4 ay sürecektir. Örnek: ThemeForest'de yapım aşaması 3-4 kişi tarafından yarım yıl süren temalar var bununla ilgili makale okumuştum.
Haliyle oturup 3-4 ay para yemeden kaliteli bir tema yapıp satışa sunduğunuzda direk parasını da alamıyorsunuz. Yaptığınız tema belki beğenilecek belki beğenilmeyecek. ThemeForest'e tema yapmak büyük kumardır.
Neyse Türkiye'de kimse 4 ay bir işle uğraşıp para almadan duramaz

Kısacası buna imkanların kısıtlı olması veya zihniyetimizin bozuk olması diyebiliriz.
Not: Sözlerim lütfen kimse tarafından üstüne alınmasın. Sadece düşüncelerimi not düşmek istedim. Bende kendi çapımda sadece Kurumsal Firmalara ücreti mukabilinde tema yapan bir kişiyim. Firmadan aldığım ücrete göre tema çıkartır geçerim. Kısacası Ülkemizde "Ne kadar ekmek, O kadar köfte"