bybrown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba,

Bugün hazır tema kullanan bir arkadaşın konusuna konuya lisans bilgilerini eklemesi gerektiğini söylemem ve onun cevap vermesi üzerine şok oldum, Script Satışı kategorisinin kurallarında yer alan hazır tema kullanımında lisansların konuya eklenmesi gerektiği ile ilgili bölüm iptal edilmiş ki normal şartlarda kullanılan temalarda bu iş extended lisans alınması gerekmesine rağmen tekil lisanslarla yapılıyordu, zaten sakat bir uygulamaydı.

Bu işin aslı astarı nedir? Bu artık insanların kaçak şekilde lisanslı temaları kullanabileceği anlamına mı geliyor?

Bu konuda gerçekten bir açıklama yapılması gerek, eminim farkında olan başkaları da vardır, forumda lisanslı temaları kaçak şekilde kullanıp satış yapanların sayısı hayli arttı ve bu işin önüne geçilmiyor, hoş önceden de bu konuda pek bir aksiyon alınmıyordu. Hepimizin bildiği Envato Network'e ait sitelerden ürünlerin buradaki insanlar tarafından satılmaya kalkıldığı ve bir işlem yapılmadığı da oldu. Bu durum beni gerçekten çok üzüyor, birisi kendi ürününü satmayı bırakın tek bir kişi kaçak kullansa hemen şikayet konusu açan, peşini bırakmayan insanlar başkalarının emeklerini hiçe sayarak satışını yapıyorlar. Bu insanlar sorsak saygılı, dürüst kişiler bir de.

Birçok mesajımda belirttiğim gibi tekrar belirteceğim, hem Themeforest hem de CodeCanyon'da satış yapan, ürünleri Envato Elements'te yayınlanan ben dahil birçok insan var forumda ve yönetim bizim ve diğer insanların haklarının gasp edilmesine göz yumuyor. Konu altına bu konuda daha önce fikrini dile getirdiğini gördüğüm birkaç kişiyi ve moderatörü etiketliyorum, hiçbirini şahsen tanımadığımı belirtmek isterim.

@Ozcan_SARICA; @BirTema; @Ecancan; @S3rdaL; @tolgasen; @PsdBul;
Hocam farkettiniz mi bilmiyorum. O yazdığınız konudaki mesajınız silinmiş yoksa siz mi sildiniz?