40 yaşındayım ben de. Yaklaşık 28 gün önce aynı sorunu yaşadım. Saat gece 1 gibi yatağa girdim ve nefes alamadım. Ayağa kalktım ama yine alamadım. Dedim ben ölüyorum. Kalbim de çok hızlı atıyordu, ateş bastı tüm vücudumu. Ama ateşim yoktu. Hastaneye gittim. Fıf fıs diye bilinen bir ilaçtan verip gönderdi. Birkaç gün sonra hastaneye gittim. Röntgen ve kan tahlili yapıldı. Korona çıkmadı ama kronik bronşit çıktı. Günde 1-1,5 paket sigara içiyordum, o gün bıraktım. Şimdi hala tam olarak düzelmese de, nefes alışverişim daha iyi. Haftada 2-3 gün alkol alırdım. Bi oturuşta 50'lik rakı, 100'lük şarap ya da 8-9 bira içerdim. Baktım o da nefes darlığını olumsuz etkiliyor, onu da bıraktım.

Evin içinde yürüyüş yapıyorum, nefes egzersizleri yapıyorum, çörek otu yağı aldım kapsül şeklinde. Sabah ve akşam birer tane içiyorum. O güne göre baya iyiyim. Daha iyi olacağına inanıyorum. Sigarayı kesinlikle bırak. Alkol alıyorsan, en azından düzelene kadar bırak. Yürüyüş yap. Tabii her ihtimale karşı doktora gitmeyi ihmal etme. Kendi tedbirini mutlaka al hastaneye giderken. Geçmiş olsun kardeşim.