Fhm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu süreçte ne yaparsanız yapın atamıyor enerjisini. Ben de yakın zamanda aynı şeyleri yaşadım Fazla dışarda gezdirin yorulsun, ısırdığında da kaçmaya çalışmayın ısırığı canınızı çok acıtmıyorsa hareketsiz durun ısırıp ısırıp sıkılsın kendi bıraksın, ( Benimki acıtacak derecede ısırmıyordu ) oynaması için top gibi oyuncaklar alın onu da her sıkıldığında değiştirmeniz gerekecek. Yiyilebilir oyun kemikleri var, onlarla zaman geçirmesi için onlardan verebilirsiniz. Havlaması da genelde gece dışardan duyduğu sesler olabilir dışarıya çıkarttığınızda direk diplerine ya da ağaç diplerine mesaj bırakıyorsa Dışardaki köpeklerle zaman geçirmesi gereklidir. Kapalı alanda tutuyorsanız gece ses duymaması için bilgisayardan sakin ritmler açıp dinletmenizi tavsiye ederim. Çok büyük ölçüde havlamasını keser bu. Yani en azından benim denediğim ve daha tecrübeli arkadaşlardan o süreçlerde edindiğim tecrübeler bunlar. Umarım faydalı olur.
Biz hala bıraz dışarıyı yadırgıyoruz ama en azından dışarıya tuvalet yapmaya başladık fakat eve yapmayı kesemedik. Doğruyu yanlışı bir şekil öğretiyoruz fakat bir şey oluyor ve hemen başa sarıyor.
NeMerak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz liderliği onun eline vermişsiniz. Biraz daha baskın olun 1-2 hafta (soğuk davranmayın) aradaki farkı anlayacaksınız 1-2 haftadan sonra da devam edin o baskınlığa.
Maalesef biraz öyle oldu. Bu hepimizin ona çok sevgi göstermesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Umarım bu süreçleri bir şekilde atlatacağız.
BAL MEDYA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın her dediğine katılıyorum. Ortağım kendine Pug cinsi bir köpek aldı. Dükkan'a geldiği için benide kendine çok bağladı. Bir anne gibi seviyordum kılına zarar gelmesini istemiyordum. ellerimi paramparça ediyor(diş çıkardığı için ) Benim ortak biraz sert bakıyordu. kızıyor bağırıyor. yeri geldiğğinde poposunu cimcikliyordu. Canı yanıyordu bağırıyordu. çok kavga ettim onunla. ama cidden böyle yapmak lazım. beni daha çok seviyor ama hiç sözümü dinlemiyor. benden hiç korkmuyor. Ortağımın bir dediğğini iki etmiyor. Herşeyi öğreniyor. Ödül mamasını çok seviyor. .d şimdi 5 6 aylık oldu. Beni görünce sadece oyun oynamak üstüme zıplamak ellerimi ısırmak istiyor. Ortağımı daha çok seviyor. yanından ayrılmıyor. Yani kısaca onun Alfası olduğunuzu ona hisstettirin. ilerde sizi hiç dinlemez.
Ben de babama hep poposuna vurduğu için çok kızıyor ama bazen de düşünüyorum belki de böyle söz dinlemeye başlayacaktır diye. Yoksa tepemize çıkacak