Öncelikle merhaba, 5 aylık bir köpeğin biraz yaramaz olması normaldir fakat sizin de çok şımartmamanız gerekiyor. Şöyle bir söz vardır ağaç yaşken eğilir diye. Küçük yaşlarda eğitimlerine başlamalısınız evde besliyor iseniz. Ev ortamında nasıl davranması gerektiğini öğretmelisiniz. Mesela saldırdığı zaman kızın ve uslu olunca ona ödül verin bir zaman sonra ödülü keserek sözle ödüllendirin. Böylece bu davranışı azaltmış ve bırakmış olacaktır.
Havlama konusunda ise yeni aldıysanız 1-2 hafta havlaması çok normaldir. Ev ortamına alıştığı zaman sessiz olmayı öğrenecektir. Bu havlamasını azaltmak için yine eğitim önereceğim. Sus komutunu öğretebilirsiniz. Her havladığı zaman dikkatini dağıtarak bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Sus komutunu verdikten sonra ödül mamasını vermeyi unutmayın.
Havlama konusunda günlük oyunlar oynayın eğlendirin, enerjisini atması gerekiyordur.
Ben cairn terrier cinsi köpek besliyorum ve sokak köpeklerine çok havlıyor. Hayır komutuyla hem susuyor hem bırakıyor yanıma geliyor. Ödül bu işin en iyi anahtarıdır. Lider her daim sizsinizdir. Liderliği onlara verdiğiniz taktirde olumsuz sonuçlar olur.
Arkadaşın her dediğine katılıyorum. Ortağım kendine Pug cinsi bir köpek aldı. Dükkan'a geldiği için benide kendine çok bağladı. Bir anne gibi seviyordum kılına zarar gelmesini istemiyordum. ellerimi paramparça ediyor(diş çıkardığı için

) Benim ortak biraz sert bakıyordu. kızıyor bağırıyor. yeri geldiğğinde poposunu cimcikliyordu. Canı yanıyordu bağırıyordu. çok kavga ettim onunla. ama cidden böyle yapmak lazım. beni daha çok seviyor ama hiç sözümü dinlemiyor. benden hiç korkmuyor. Ortağımın bir dediğğini iki etmiyor. Herşeyi öğreniyor. Ödül mamasını çok seviyor. .d şimdi 5 6 aylık oldu. Beni görünce sadece oyun oynamak üstüme zıplamak ellerimi ısırmak istiyor. Ortağımı daha çok seviyor. yanından ayrılmıyor. Yani kısaca onun Alfası olduğunuzu ona hisstettirin. ilerde sizi hiç dinlemez.