Beslemedim ama çok iyi anlıyorum muhtemelen gezmek oynamak istiyor. Bir de eşi yok herhalde yalnızlık hissi vb sebepler var çift olmadığı sürece sıkılır diş gösterirse size tehlikelidir o köpek bir şey yapamasin ona
Şuan eş düşünmez diye düşünüyorum. Daha bebek olduğu için ama yüksek ihtimal 2-3 ay sonra bu sorunları göreceğiz
Dışarıda biraz daha fazla dolaştırın veya bir defa fazla çıkarın enerjisini atsın. Benimki de rahat durmuyor enerjisi bitmiyor maşallah. Ama hasta olmasından iyidir.
Malum korona zamanları çok dışarda duramıyoruz. Enerjisini evde atmaya çalışıyoruz ama nafile
Benim 6 yaşındaki kızımda öyle

salak salak koşturuyor ordan oraya havlayıp duruyor. Arada bir gelir öyle
Ben yavru olmasına veriyordum ama 6 yaşında da yapıyorsa sıkıntı. Anlaşılan her gün deliler gibi yormam gerekecek onu.
Selamlar,
Bunun için dişleri için kemikler var bu dönemlerde kullanması için. 12 yıl boyunca çeşitli yaramazlıkları olmuştu oğlumun. Bir de havlaması eğer sürekli ise tuvalet ihtiyacı geldiyse yapmaz eve, yattığı yere. Yer göstermeniz lazım aksi halde gece gece de havlar. Ekstra kulaklarına bakın ateşi mi oluyor? Cildine bakın şişlik,kızarıklık bir şey mi var. Boş yere havlamaz. Isırması gerginlik yaratmasın siz de çok daha fazla tedirgin olursunuz.
Şuan bir tedavi sürecinde zaten dirseklerinde higroma oluştu sert zeminde yattığı için iyileşmesi için bekliyoruz fakat onun bir ağrı veya acı yapmadığını öğrendik onun haricinde sağlıklı çok şükür. 2 aylıkken geldi evimize ve çok hastalık geçirdiği için artık en ufak bir şeyde ateşini ve vücudunu kontrol etmeye başlıyorum. Umarım bir gün içimiz rahat olur ve sadece dışarı çıkmak istediği için böyle enerjiktir.

Bu arada onlarca kemiği var her tarzda onlarla ilgilenmeyi çok seviyor ama bizi ısırmak daha cazip geliyor kriz zamanlarında
Bende yok ama sıkıldığını düşünüyorum, Gezmek dolaşmak istiyor olabilir.
Şanssız bir çocuk. Tam gençlik zamanında korona çıktı başımıza çok farklı planlarım vardı parklarda koşturacaktık her gün fakat şimdi sadece evimizin önünde ihtiyaç gezmesine çıkabiliyoruz
Malesef ilk 1 yıl ergenlik gibi düşünün bu şekilde olacak bu 1 yıl sürede mümkün olduğunca temel komutları ve eğitimi verin. Daha sonraki yaşamı ve adaptasyonu için nasıl eğitilirse o şekilde yaşayacak bunu unutmayın. Çok zor ama kemirme havlama tuvalet vb gibi durumları bu 1 yaşına kadar verdiniz verdiniz daha sonra çok çok daha zor olur bilginiz olsun. Eğitim konusunda tecrübeniz yoksa youtube üzerinden eğitim komut itaat gibi videoları kolaylıkla bulabilirsiniz.
Chihuahua cinsi köpek sahibiyim.
Biz evde 5 kişiyiz maalesef herkesin ağzından farklı şeyler çıkıyor. Ben çok araştırıp, çok okuyorum eğitimi ile ilgili fakat ben uygulasam evde ki diğer 4 kişi uygulamıyor. Bu yüzden süreci daha da zorlaştırıyoruz. Yüksek ihtimal bir eğitmenle görüşeceğim korona sürecini atlattıktan sonra
Yaklaşık 10 yıldır bi samoyed oğlum var beraber yaşiyoruz

En tatlı zamanları öncelikle keyfini çıkarın. Belli bir düzen yaratmalısınız gün içinde belli saatlerde dışarı çıkıp enerjisini atmaya çalışmalısınız. Enerjisini atamadığı için yapıyordur muhtemelen yada gece karanlıkta korktuğu içinde yapıyor, ilgilenilmesini istiyor olabilir. Sizin çoraplarınızdan yada eşyalarınızdan birini yatağının olduğu yere bırakın kokunuzu hissetsin, güvende hisseder daha rahat uyur.
Ben de bu zamanlarını gerçekten çok seviyorum (kollarımı çiğnemediği zamanlarda)

Odamdan durmadan çoraplarımı veya kıyafetlerimi kaçırıp yatağında kemiriyor sadece. Bazen karanlıktan çok korkuyor. Korktuğu zamanlarda yatağıma atlıyor ayak ucumda uyuyor.
gunduz onu disariya cikarttiginizda iyice enerjisini alin. Kosturun. Top falan atin, tutun getirsin, tekrar atin tekrar getirsin. Yoruluncaya kadar. Sonra gece misis misil uyur.
Bunu yemek yememizden önce yapıyoruz çünkü yemek yerken bizi hiçbir şekilde rahat bırakmıyor. En azından uyusun diye düşünüyoruz ama tam tersi nefes nefese kalsa bile pes etmek yok.
Teşekkür ederim tavsiye için
Öncelikle merhaba, 5 aylık bir köpeğin biraz yaramaz olması normaldir fakat sizin de çok şımartmamanız gerekiyor. Şöyle bir söz vardır ağaç yaşken eğilir diye. Küçük yaşlarda eğitimlerine başlamalısınız evde besliyor iseniz. Ev ortamında nasıl davranması gerektiğini öğretmelisiniz. Mesela saldırdığı zaman kızın ve uslu olunca ona ödül verin bir zaman sonra ödülü keserek sözle ödüllendirin. Böylece bu davranışı azaltmış ve bırakmış olacaktır.
Havlama konusunda ise yeni aldıysanız 1-2 hafta havlaması çok normaldir. Ev ortamına alıştığı zaman sessiz olmayı öğrenecektir. Bu havlamasını azaltmak için yine eğitim önereceğim. Sus komutunu öğretebilirsiniz. Her havladığı zaman dikkatini dağıtarak bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Sus komutunu verdikten sonra ödül mamasını vermeyi unutmayın.
Havlama konusunda günlük oyunlar oynayın eğlendirin, enerjisini atması gerekiyordur.
Ben cairn terrier cinsi köpek besliyorum ve sokak köpeklerine çok havlıyor. Hayır komutuyla hem susuyor hem bırakıyor yanıma geliyor. Ödül bu işin en iyi anahtarıdır. Lider her daim sizsinizdir. Liderliği onlara verdiğiniz taktirde olumsuz sonuçlar olur.
Dediğiniz her şeyi harfiyle uyguladım daha önce fakat çok inatçı her zaman onun istediği olsun istiyor. Biraz karakter olarak da değişik gerçekten. Sus komutunu bir tek elimde sevdiği bir kemik varsa o zaman dinliyor. Küçük zeka oyunları oynamaya çalışıyorum onunla ama yok beni ısırıp elimdeki ödül mamalarını çalmaya çalışıyor. Küçük tatlı bir canavar