[/COLOR]
6 haftadır evde kalan, her evden sadece günde 1 kişinin yarım saat markete çıkabildiği ve onda da sosyal mesafenin tamamen korunduğu İtalya'da neden hala yeni vakalar aynı düzeyde devam ediyor peki, madem evde kalmak bulaşı kesiyor. Fabrikalar dahi kapalı orada.[/QUOTE]
1- Dünyadaki tüm devletler evde kalmanın bulaş riskini azalttığını teyit ediyor.
2- Evde kalmanın ülke yönetimlerine de milyarlarca dolarlık maliyetleri var
3- Acından kola kolay ölen olmaz ama hastalık hergün binlerce kişiyi öldürüyor.
4- Sizi de anlıyorum, tüm esnafı, tüm vatandaşları anlıyorum, evde kalmak hem sıkıcı, hem de tüketim devam ederken üretim yok, kazanç yok, borçlanma artıyor, ileride ödeme sıkıntıları baş gösterecek.
5- Farklı bir çözüm yöntemi henüz dünyada yok, en uygun çözümün bu olduğu kanaati hakim. (tıbbi çözüm bulunana kadar)
6- Ben dünyanın değişik yerlerinden gelen ve tıp dünyasının da tahmin üzerine söylediği 3-5 ayda bitirme düşüncesine çok uzağım, bu işin minimum 1 yıldan önce çözümünün olmadığına inanıyorum. 1 Yıl evde kalma nasıl olacak bilmiyorum.
7- Uzun vadede temizliği, hijyeni sağlayacağız derken bünyemizin ihtiyacı olan yararlı bakteri ve mikropları bünyemizden uzak tutarak bağışıklık sistemimizi iyice zayıflatıp coronavirüsten kaçınırken basit gripten, nezleden ölebilecek duruma gelme ihtimalimiz de var.
8- Hijyeni, temizliği sağlayacağız derken doğal su kaynaklarımızı daha kısa sürede bitirip, yazın susuz kalma riski yaşayacağız, Bunu ülkemizde birçok ilde yaşayacağız.
Saymakla bitmez, yazmak istemiyorum ama Allah sonumuzu hayır etsin, Sizin için de, işsizler için de, devletler için de zor bir süreç, geçmişte yaşanan kıtlıkların bir benzerini de yaşayabiliriz, Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.