Merhabalar, şu son zamanlarda bazı konularda görüyorum hesaplarından para çekilmekte ve bunu yakın bir zamanda kuzenimde gördüm ve inceledim.
Google üzerinden indirdiği apk tarafından telefonuna (android) Sistem Güncelleştirmesi adı altında bir trojan enjekte edilmiş.
Trojanın nelere yönelik atıldığına baktığımda ise SMS uygulamanızı Sistem Güncelleştirmesi dediğim kendi uygulamalarına yönlendirilmiş.
Garanti BBVA hesabına bu şekilde şifre yenileyerek erişim sağlamış ve 300 TL iTunes kart satın alınmış ardına 2.000 TL havale onayı geldi ( sabah 6.30 civarı) ve o an aktif olduğu için onayın iptalini sağlayıp ve parasını sanal iddia bayisine transfer etmiştir

Android kullanıcıları olanlar Eset ile tarama yaptıklarında ise TrojanDropper..Muı gibi virüsün olduğunu söylemektedir ancak eset'in bunu kaldıracak gücü yok kısa çareyi format atmakta buldum.
Eğer böyle bir transfer yakın zamanda gördü iseniz bunu kontrol etmek için ;
Ayarlar > uygulamalar > SMS - Varsayılan uygulama yı açtığınızda Sistem güncelleştirmesi diye farklı bir app görür iseniz acilen telefonunuzda gerekli işlemleri sağlayınız.