Domainler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanal kart ile NF üzerinden üyelik açanların hesaplarını incelemeye alıyorlar.
bir den fazla NF hesabı için kullanamazsınız diyorlar.
ben 2 tane sanal kart oluşturup kuzenlerime gönderdim NF alsınlar kendilerine evde canları sıkılmasın diye.
sanal kart ile 2 NF hesabı alındığı için 2 gün sonra hesabımı incelemeye aldılar.
İki farklı gerçek kişi 1 aylık ücretlerini ödeyip yasal şekilde NF üyeliği açtılar diye benim hesabımı askıya aldılar. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

İnternette araştırdım bazı müşterilerilerini arayıp uyarmışlar ay da 1 adet NF açabilirsiniz diye,
bazı müşterileri ise uyarmadan hesalarını kapatıp mail atmışlar.
Burada ki çifte standart Şirket Politikasına ters bir durum.

Yani hem sana sanal kart oluşturma hakkı verip hem de nerede nasıl kullandığına karışıyorlar.
Üstelik maddi kayıp ya da zarar oluşturacak bir durum da yok ortada. Ücreti ne ise zaten ödeniyor NF'e
NF bu durumdan rahatsız ise açılan hesapları kapar ücretleri iade eder papara burada resmen başka şirketin avukatlığını yapıyor.

Eğer müşterilerilerinin 1 ay içerisinde 1 adet NF harcaması yapmasını istiyorsan bunu şirket olarak sen kısıtlayacaksın ya da müşterine önceden bildireceksin.
Papara kendini yapılan harcamaları inceleme hakkımız var diye savunuyor ama müşterilerilerine karşı kendi sorumlulukları olduğunu unutuyorlar.

Mesela hiç bir müşterilerinin hesabını ellerinde bir karar olmadan kısıtlayamazlar BDDK hesap sorar.
Müşterilerilerinin nereye ne harcama yaptıklarına karışmaları Kişisel gizliliğin ihlalidir.
Müşterilerilerini Usülsüzlük yapmışsınız diye itham edemezler.
Kısacası kendi sorumluluklarını yerine getirmeden ve ellerinde mahkeme kararı olmadan bu şekilde ithamda bulunup hesap kapatamazlar.
Vakti olan uğraşacak adam dava açsın bence ülkeyi iyice babalarının çiftliğine çevirdiler.

Bunların yaptığını SEPA üye ülkesi bir ödeme kuruluşu yapsa lisanslarını iptal ederler. Bir daha da bu işlere sokmadıkları gibi öyle bir tazminat ödetirler ki akılları başlarına gelir.
Hesap incelemeleri 15 gün sürer yasal süre bu hesabınız açılmaz ise Yasal haklarınızı kullanın.
BİMER, CİMER, BDDK Şikayetlerinizi Yapın.

Size yasal olarak bir yaptırımda bulunamazlar verdikleri cashback zaten ayda 10 TL bunu da siz istemiyorsunuz kendileri veriyor. Zaten 1 adet NH Hesabı harcamasında kazanılıyor geri kalanlarda bir cashback dönüşü yok. Oluşturduğunuz sanal kart başına 1 TL alıyorlar zaten geri talep edin. Size NF hesabı açmışsınız derlerse de O benim NF ile sorunum size ne? NF uygunsuz bir davranış görürse hesap kapar, para iade eder bu da sizi bağlamaz dersiniz.

Sana tanınan sanal kart limiti dahilinde istediğim kadar kart açıp kapatırım bunun nesi şüpheli işlem?
Türkiye'de bütün bankalarda hesabım kartlarım var istersem günde 10 tane açar kaparım kimse de ödeme itirazı olmadan buna karışamaz.

Yıllarca bu sektördeyim bir tane bile uyarı almadım sanal kart oluşturdum diye. Öyle günler oldu ki 10-15 tane sanal kart açtım kapattım. Böyle bir saçmalık olur mu?
Zaten kendileri veriyor sana 10 tane sanal kart hakkını hatta kullan diye teşvik ediyorlar.
Harcama yaptığın yer yasal bir yerse ve harcama itirazı, şüpheli işlem, çalınma itirazı mahkeme kararı yoksa hiç bir şey yapma hakları yok!

Bunların zaten kendilerinden haberi yok.
Müşteri hizmetlerini arıyorum haksız cashback kazanmışsınız diyor sanki ben istemişim gibi cashbacki
Destek birimine mail atıyorum birden fazla NF hesabı açmışsınız ondan diyor.

Sanane kardeşim benim yaptığım NF ödemesinden harcama yapılan şirketin kendi üyelik sözleşmesi var şüpheli bir şey görse o hesap kapar ya da uyarır sana ne oluyor diyorum; şüpheli gördüğümüz işlemlerde hesabı incelemeye alma hakkımız var diyorlar.

Yani 2 NF hesabı açtım diye %50 cashback kampanyasından tarafıma 9+1 TL iki tane cashback geldiği için işlem şüpheliymiş. Ayda 1 tane NF harcaması yapabilirmişim. Peki bu konuda beni bilgilendirdin mi? Ya da böyle bir şey arsa sen sistemini buna göre sınırlandırsana. Sanki ben cashback talep etmişim gibi bir de usulsüzlük ile suçluyorlar.

Açıkçası bir kaç gün önceye kadar başıma gelmeden önce bende memnundum papara'dan belki senin gibi bende oturduğum yerden rahatça konuşacaktım ama benim şüpheli hiç bir davranışım olmadan bunlar başıma geldi yarın seninde başına gelirse anlarsın belki konu bile açarsın böyle saçmalık olur mu diye.
bariz hatalar var.
kişisel gizliligin ihlalinin falan söz konusu olması için paparanın bilgileri x kişilerle paylaşması lazım bunun alakası yok kişisel gizlilikle. bu bahsini ettiginiz ama benim henüz kullanmadım indirim, cashback, geri iade her neyse ondan zararı yok demişsiniz bunu neye dayanarak söylüyorsunuz anlamadım adamlar 10 tl x yerde harcama yapın 5 lirası iade diyorlar, burdan nasıl zarar etmiyorlar ki siz zarar etmeleri mümkün degil falan diyrosunuz. ha her üyeden 1 kez bu zararı göze almışlardır bunu reklam olarak görüp ama aynı üyenin bu işi ticarete dökmesi tasarladıklarından daha fazlasını kaybettirir paparaya. bunu sınırlandırmaları gerektigine katılıyorum ama bddk konusuna tekrar katılmadıgımı yazayım zira bankalar da bddk lisanslıdır, ama her önüne gelene kredi vermezler kimse de bddk lisanslısınız nasıl kredi vermezsiniz demez. bddk müşterilerle nasıl bir ilişki kuracagına kimi red edecegine falan karışmaz varsa usülsüzlük falan ona bakar.