Gelen maskelerde tel var mı? Yoksa boşuna takmayın diyorlar da...
Olmazsa tel için bir daha başvururuz, iki - üç hafta da öyle geçer.
Şimdi buraya da biri damlar "düne kadar 10 lira veriyordunuz, devlet size bedavaya hem de ekspres kargoyla telsiz maske veriyor, gözünüze dizinize dursun" der.
Valla
@mener; hocam maskeler farklı üreticilerden temin edildiği için aynı olmuyor. 4 kişi için sipariş vermiştim. Gelen 3 paketteki maskelerde tel var, birinde yok. Tel olan maske paketlerindne biri bana denk geldi, kalitesi kötü diyemem. Aerosol ve hava direnci iyi. İşim gereği yıllardır maske kullanırım, piyaada bu pandemiden önce dolaşımda olan ucuz - orta bant genel amaçlı medikal maskelerden farkı yok kalite açısından. Tel olmayan maskelerin paketini açamadım ama dikişler pek dayanıklı görünmüyor açıkçası. Fakat maske boyutu normalden daha büyük, halk eğitim merkezlerinde elle yapılan maskelere benziyor. Onlara yorum yapamıyorum ama bu maskeler aslında günlük kullanım ve market, pazar alışverişi vb. kısa süreli durumlar için gönderildiğinden telli ya da telsiz olanlarının pek bir farkı yok açıkçası.
Maske kullanımının bir fark yaratması için öncelikle eğitim lazım. Hatta bazılarını kafasına vura vura eğitmek lazım. Zira FFP3 maske bile dağıtsalar büyük bir çoğunluk ya elinde dolaştırıyor ya da çenesine takıyor.