maliyassi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki birkaç sorum daha olacak sizlere müsaadenizle;
- Asp.net Core öğrenmek isteyen ve orta düzey C# bilen birisi öncelikle neleri öğrenmeli? Ben yol haritası olarak HTML, CSS, JS ve Angular ve sonrasında Asp.net Core olarak çizdim kendime.
- Asp.net Core öğrenmeden önce klasik Asp.net ve öğrenilmeli midir?
- Asp.net veya Asp.net Core öğrenmek için önerdiğiniz/önermediğiniz kaynaklar var mıdır?
- Orta düzey C# bilgisi olan birisi için PHP mi yoksa Asp.net Core öğrenmek mi daha kolaydır? Çünkü her yerde PHP 'nin çok daha kolay bir dil olduğu yazılıyor, bu kafamı çok karıştırıyor.
1-2-3) .NET Core öğrenmeniz için .NET MVC bilmenizde fayda var. Zira .NET Core onun devamı konumunda. Farklılıklarına adapte olmak için Microsoft'un release notlarını inceleyebilirsiniz. Çok farklı değil, belli başlı farklılıkları var.
4) Hiç bir programlama dili öğrenmek kolay ya da zor değildir. Zaman/Sabır/Çalışma üçlüsü olduğu müddetçe, herhangi bir programlama dilini öğrenebilirsiniz. PHP'ye kolay bir dil demek, o dile yıllarını vermiş geliştiricilere haksızlık olmaz mı? Ayrıca syntax'ının kolay olup olmadığı ayrı konudur, ama siz komple bir programlama dilinden bahsediyorsunuz. Sanırım araştırdığınız kaynaklardaki yorumları yapan kişilerin her biri PHP konusunda son derece uzman kişiler. Ben .NET alanında 10+ yıldır geliştirme yapıyorum.Halen çok iyi bildiğimi düşünmüyorum. Eksiklerimin olduğunu düşünüyorum. Acaba neye göre kolay neye göre zor?