Disklerin bağlantıları için kasaya küçük bir on of düğmesi eklenebilir böylelikle disk bağlantıları offlanınca uyanmaları söz konusu dahi olamaz ama bu durum disk sağlığı açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi araştırmak lazım.
Hocam, aklıma benzer bir fikir geldi. Ancak Mini ITX bir kasa olduğu için böyle bir çalışmayı yapmak pek kolay görünmüyor. Sata kablolarında en ufak bir pay bile bırakılmamış durumda.
Merhaba. Genelde media player diskleri aktif duruma geçirir. başlat kısmına services.msc yazıp taşınabilir aygıt numaralandırıcısına çift tıklayıp devre dışı yapabilir misin? Böyle dene bir de
Hocam, dediğiniz yöntemi uyguladım. Varsayılan "Elle"seçiliydi. Devre dışı bıraktım. Biraz zaman geçtikten sonra yine problem devam ediyor.
Güncel:
Konuyu Seagate firmasına ilettim. Birkaç gün geçmesine rağmen henüz dönüş olmadı. Bu süre zarfında Kaynak İzleyicisi uygulamasında sabit disklerin uyanması esnasında loglama ve NTFS işlemleri yaptığını farkettim. Registry üzerinden bununla ilgili birkaç değeri "disable" yapmama rağmen halen değişen bir şey olmadı. Tam olarak nasıl bir döngüde uyandıkları ve ne amaçla uyanıp loglama yaptığı konusunda biraz araştırdım. Kesin bir çözüm bulamadım. Bulduğum sonuçlarda bunu engellemenin bir yöntemi halen bulamadım.