
Corona Virüsün Kaynağı Yarasa ve Pangolin Değilmiş
Ne Pangolin Nede Yarasa
Çin kaynaklı
Corona salgını hakkında bugüne bir çok haber çıktı. Çinlilerin yemek kültüründen odaklı birçok hayvan ve haşere yedikleri biliniyor, dolayısı ile insanların bu konu üzerinde yoğunlaşıp Çinde meydana gelen bu salgının kaynağının yemek kültüründen olduğu savunuldu. Pangolin ile Yarasadan bulaştığını iddia edildi . Kanada da bir cok bilim insanının yaptığı bir kaç araştırmada Corona virüsünün insanlara bulasmasında baska bir hayvanın rol oynadığını idda ettiler.

Dünyada bilimcilerin yaptığı araştırmalarda bir çoğu virüsün panagolinlerden bulaştığını işaret edsede Kanadalı bilim adamları cok farklı bir hayvandan bahsederek Dünya gündemine oturdular. Dünya üzerinde Meydana gelmiş en büyük salgınlardan biri olan corona ilk yayıldığı anda yarasa kaynaklı oldugu düşünüldü Kanadalı bilim adamları bu tezi çürütüp salgının farkli bir hayvandan yayıldığını açıkladı.

Ottawa Üniversitesinden Profesör Xuhua Xia, Corona virüsün ilk olarak yarasalardan kaynaklandığını ve yarasa eti yiyen sokak köpeklerine yayıldığına dair bir iddia ortaya attı.
İlerleyen günlerde farkli bir idda ile araştırma yapacaklarını açıkladılar