en az 30 kişilik bir sözlük yazarı arkadaş kadronuz yoksa girmeyin hocam. ben reklam çıkarım r10 dan şurdan burdan kullanıcı çekerim işi ya da entry başı para veririm işine girmenizi tavsiye etmem. scriptin parasına açtığı sözlüğü satamayanlar var.
10 sene yazarlık yaptım. 2 senedir sözlüğüm var. öncelikle piyasayı tanıyın. kim ne kadar söz sahibi kim ne kadar ciddiye alınıyor bilin. r10 diğer tüm siteler için bir otorite olabilir. fakat sözlükler için öyle değil. tanıdığım büyük sözlüklerin çoğunun hesabı yok burada olanlarında yazılım işi vs durumlarda iş veren olarak bulunduğu bir yer. sözlüklerde otorite ekşi sözlüktür. r10 da sözlük açıp piyasada durmaya çalışan diğer sözlüklerde bi haber r10 da popüler olmuş bir kaç sözlük tanıyorum. hatta birisi burada bir şeyin modu mu neydi o zaman ters düştüğümüzde yazarlarının yüzde yetmişini kaybetmişti. hala ayakta kalmaya çalışan bir kaç feyk hesapla kendisinin yazdığı bir sözlük haline geldi.
sözlük scripti önemli bir etken olmakla birlikte script yok şu an piyasada. temalar hakkında yorum yapmayacam kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok.
her sözlüğün ne kadar genele hitap ediyorum desede bir görüşü vardır. sözlük admini belirlemede de zamanla yazarlar ve modlar belirler bunu.
dik durmak ve siyasetten yönetimin uzak durması önemli. bugün a partisine mehdiyeler düzüp yarın rüzgar başka yönden esince b partisine mehdiye düzersen oturur bir şeyler geçerler hakkında. reklam işine gelince; ben bir yılı doldurmadım burada ama r10 reklamı yazar çekme açısından tamamen saçma bir hamle. adam neden yazsın 10 kişi çevresi olan hsözlük açıyor zaten. hoş olmayan da açıyor ya neyse. kişi güzel yazıyorsa zaten makale olarak satar onu çünkü burada olanların birinci önceliği ticaret. ikinci el bir sözlük alıp devam ederim diye düşünme. r10 nun site satış şablonu sözlük sitesi için yeterli değil. site alırken ilerlemek istiyorsan önce siteye kayıt olup yazarları incele. yazarlar fake mi yoksa gerçek kişiler mi? sözlüğe ne derece bağlılar?
ve en önemlisi yazarlar mı?
istersen 100.000 yazarı olsun online listesi 50 nin altındaysa bin liradan fazla verme. bir çöp kutusu satın alıyor olabilirsin. ben bunlara mail atarım geri gelirler diye düşünme giden yazarlar genelde gelmez. para verip entry girdirilen sözlük alma kaliteli yazarın olmaz. benim aylık geliri 10 k olan yazarım var örneğin buna entry başına kadar kuruş veriyorum desem önce dalga geçer sonra da gider.
sözlük admini olacaksan önce yazarlığı bileceksin ki bu kolay bir şey değildir.
belirli sözlüklerde sembol isimler vardır. arkasında 10 kişi gezdiren hedefin onlar olsun. alçakgönüllü olursan seni diğer sözlükler aralarına kabul ederler. sözlükler birbirleriyle iletşim halinde ve herkes herkesi tanır. orası ayrı dünya burası ayrı dünya. ve en önemlisi uzun bir süre para kazanmayı bekleme. naçizane tavsiyem budur.
Hocam detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim şuanlık script üzerinde çalışıyorum takıldığım kısımlarda sorun olmazsa sizinle iletişime geçmek isterim