Bir kerede Şükret.
Madem açık veriyor almayın.
Ben sizin eliniz değen maskeyi almıyorum deyin ???
Şükredecek bir durum yok eğer devlet maskesiz sokağa çıkmayı, markete gitmeyi yasaklanıyor ise sağlıksız, sağlık riski oluşturuyor diye bu kararı almasını takiben 24 saat içerisinde bundan etkilenen isterse 1 Milyar vatandaşı olsun 1 milyarına hijyenik bir şekilde o maskeyi ulaştırmalıdır. Eğer ulaştıramıyorsa maske satışını yasaklıyorum diye bir engel çıkarmamalıdır. Bana maske falan getiren olmadı ne PTT ne E-Devlet ne de eczane kodu. Biz ölelim o zaman?
Siyaset ile alakası yok. Nasıl ki o maskeleri alma hakkınız olduğun gibi almama da hakkınız.
Eczane çalışanlarını "açık şekilde elinizle dokunarak dağıtım yapıyorsunuz" diye uyara bilirsiniz.
Veya kapalı maske olup olmadığını sorabilirsiniz. Hatta gerekli yerler ile iletişime geçip bu şekilde maske dağıtılması iyi değil diye uyara bilirsiniz.
Önünüzde çok fazla seçenek var.
@lankanka; aynı cevap sizin içinde geçerlidir. Almayın o zaman temiz olduğunu düşünmüyorsanız.
Alma diye bir seçenek yok. Madem özgürüz o zaman marketlere maskesiz girerim, dilediğim gibi sokağa çıkma yasağını çiğnerim sokağa çıkma yasağına uyma ya da uymama diye de bir seçenek sunulsun isteyen uymama seçeneğini işaretlesin gezsin o zaman. Ya da markete girerken maske takma ya da takmama. Maske takanlar lütfen koridorun solundan takmayanlar sağından alışveriş yapsın desinler. Yasağa uyanlar soldan yürüsün uymayanlar sağdan yürüsün. Ortadan yürüyen olursa ceza kesilir desinler.
Burada kararların yanlış olduğu değil, uygulamanın doğru yürütülemediği tartışılıyor.