yaklaşık 1 senedir falan podcast dinliyorum hocam en hoşuma giden kısmı karşındakiyle konuşurmuş gibi olanlar . sizde karşınıza biri koyarak ya da varmış gibi yaparak sorunların çoğunu çözebilirsiniz
bu tarz benimde hoşuma gidiyor ancak fazla kuralcı olduğumdan mıdır bilmiyorum önceden düzenlenmiş metin ile kayıtlar almaya kalktım olmadı. Sohbet üslubuyla da acaba yanlış bir şey söyler miyim söylersem o kısmı kesebilir miyim ya da kesersem bütünlük bozulur mu endişesi sardı
Bu yorumları en iyisine ulaşmanız için söylüyorum...
Hocam öncelikle çok sağlam bir plan lazım, misal podcast kaç dakika sürecek, hangi dk aralığında hangi konuya başlanmalı ve bitirilmeli bunlar çok önemli. Sakın şunu düşünmeyin, her şey kurallı olursa samimiyet gider, bu düşünceyle plansız bir podcast ortaya çıkar ve okuyucularınızı sıkar. İkinci olarak ses kayıt ortamınızın iyi olması lazım, ben iyi bir podcast dinleyicisi ve amatör bir içerik üreticisi olarak deep sese ve yankıya önem veririm ve dinlerken arkada çıkan sssszzzz sesini asla istemem ve ben yapsam kendimi bile dinlemem. Son olarak sesinizi kaydedin dinleyin 5-6 kere en az. Veya yakın arkadaşlarınıza atın. Eleştirilere göre düzenleme yaparsınız... Hayırlı forumlar
değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.dikkatle uygulamaya çalışacağım. esasında iyi plan, iyi çekim, her safhada başkasından görüş alarak düzenleyip yayınlama gibi bir şablon oluştu kafamda