İnanmayana saygı göstermek yoktur dinlerde. Bazı dinler inanmayana müsamaha gösterir. Ama bu bir lütuftur saygı ya da hak değil. Kuran'da inanmayanlar için bir sürü hakaret içeren ayet vardır. Ama biri Kuran ayetlerini eleştirirse hapse atılıyor göz altına alınıyor.
Yani laik bir devlet falan değiliz. Anayasada yazılan şeylerin hepsi süstür.
Üniversitede Anayasa hocam demişti ki, Türk Anayasası hakları kaşıkla verir kepçe ile geri alır.
Devlet anayasada laiktir ama imamların maaşlarını devlet öder. Diyanetin bütçesi bir çok bakanlıktan fazladır ve ateistlerin vergilerinden de camilere para gider.
Devlet hukuk devletidir ama yasama yürütme ve yargı üyelerini tek adam atar.
Kuvvetler ayrılığı diye bir ilke teoride vardır ama uygulamada yasama yürütme ve yargı iktidarın hatta başkanlık sistemi ile tek adamın dediğini yapar.

Türkiye'nin en büyük sorunu ve asla kalkınmış bir ülke olamayacak olmasının tek nedeni halkının üzerinde ittifak ettiği çağdaş bir anayasasının olmamasıdır.
Mühürsüz oyları da sayarak zar zor %51 oy almış bir anayasa ile yönetiliyoruz.
O yüzden kendinizi Anayasaya göre ayarlamayın, anayasaya ve anayasal haklarınıza güvenirseniz sonu cezaevine çıkabilir.