maviyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu makaleleri alıyorlar sonra siteleri çöp oluyor, bu tamamen çöpe atılan bir para oluyor yani.
Beni üzen şey bu tür tekliflerle makale sektörünün adının kirlenmesi yoksa zaten kaliteli bir hizmet alan bir müşteri yeniden bu tip yerlere yönelmiyor.
Orta zorlukta bir makale yazmak bile 2 saatten az zaman almıyor. Daha sonra bunun editöryal kontrolü de var tabii. Yani 3 saatini 10 liraya verebilen bir kişi ne kadar donanımlıdır, ne kadar dile hakimdir, ne kadar SEO konusuna hakimdir bir düşünmek lazım.
Ucuz etin tiridi olmaz diye bir laf vardır hani, bu da o hesap.
Zaten sorun orada. Alıcıların yarısından fazlası (bu sadece makale sektöründe değil her sektör için geçerli) en düşük fiyata en kaliteli hizmeti bekliyorlar. Eğer sektör hakkında bilgileri yoksa (ne kadar emek veriliyor, nasıl hazırlanıyor) adam diyor ki "Bu da aynı işi yapıyor 100 kelimesi 1 tl diğeri de aynı işi yapıyor 100 kelimesi 2.5 tl. Şimdi ben pahalı hizmet verenden 10 makale alsam 50 TL zarar ederim en iyisi ucuzu seçeyim" düşüncesindeler.
Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suç bir tek alıcıda mı sanıyorsunuz? Bu forumda bile herhangi bir konuda 50 kuruşa çalışanlar var. Yaptıkları işin farkında değiller. Ya yaptığın işi gerçekten öğrenip, kendini hazır hissettikten sonra pazarlığa başlarsın ya da işin ucunu anlayıp piyasaya girerek 50 kuruştan iş ararsın. İkincisi tamamen vizyonsuzluk (Bu 50 kurus muhabbeti işin mahiyetine göre değişiklik gösterir. Örneğin kod satanlar, piyasası öyle diye o fiyattan veriyor ama tutup da bir video editini 50 kuruşa yapmazsın.)
yukarıda da dedim zaten hocam satıcılarda bu kadar ucuza nasıl yapıyor bilmiyorum komisyon oranı olmasa neyse bir nebze boşta kalmamak için yaparım der ama böyle saatlerini 3 liraya veriyor. Tabii ki verdiği içerik hazır değilse ya da boş doldurulmamışsa