Merhabalar, bu konuyu açıyorum, benzer bir durum yaşayanlara yol olsun diye.
Yaklaşık 2 ay önce İngiltere adsense hesabı açıp 1 sitemi onaylattım. Ardından 2 site daha hazırlayıp onları da onaylattım.
Yaklaşık 10 gün önce sitelerde reklamların görünmediğini fark edince maile baktım ve geçersiz tıklama, geçersiz trafik vs sebeplerle hesabımın banlandığını öğrendim.
Sitelerim yabancı siteler. Kafa sitemin hitlenip tutulması için Adwords ve Facebook reklamları vermiştim. Bu reklamlara ödediğim rakam 100 sterlin civarıydı. Adsense hesabımda ise 3 site için toplam 65 sterlin vardı.
Maili gördükten sonra itirazda bulundum. Tabi ki Adsense in banlanan hesabı açmama gibi bir prensibi olduğu için itiraz yazımda yaptığım ne varsa İngilizce olarak açıkça yazdım. Sitelerimin yeni olduğunu, hitlenip Google sıralamasında kendisine yer edinmesini istediğim için Adwords ve Facebook reklamları verdiğimi, bunun yasak olduğunu bilmediğimi ve bir daha Adwords, Facebook ve diğer hit kaynaklarını kullanmayacağımı detaylıca yazdım.
İtirazı yaptıktan 5 gün kadar sonra hesabımın açıldığını, gözlerinin üzerimde olduğunu belirttikleri bir mail aldım ve sitelerimde reklam yayınlanmaya başladı.
Benzer sorun yaşayanlar varsa bu şekilde dürüstçe bir yol izleyebilirler.
#EvdeKalın