CAGATAYHANKURT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm meslektaşlarıma selamlar,

Güzel bir hareket ile başlamışsınız tebrik ederim bu arada moderatörlükleriniz hayırlı olsun @grafiking; @EcLeL; umarım ekmek yediğimiz bu güzel kategori için güzel işler başarırsınız. Sorduğunuz soruya gelecek olursak; Genel itibariyle kategoriye baktığımızda zaten 2 farklı fiyat skalası var, 10-20-50-75-100 liraya logo yapanlar ve 250-300-500-750 tl civarı logo yapanlar var. Müşterilerimle konuşmalarım ve çıktığım varsayımlara göre zaten profesyonel, hazır vektör kullanılmayan ve kaliteli bir logo tasarımı yaptırmak isteyen müşteri genelde 2. grubu seçiyor. Geçici, günü kurtaran ve basit logolar isteyen müşteri ise 1. grubu seçiyor.

Biliyorsunuzdur ama yine de müşteri tiplerine genelleme olarak örnek verecek olursak;
(Düşük Bütçeli )1. Müşteri: "Bak şu logoyu al yapıştır kardeşim" "2 saate logo yetiştirmen lazım hocam" "basit ya 5 dakikada yapacağın bir logo lazım" Bütçe: 10-50 tl
(Orta Bütçeli)2. Müşteri: "Hocam profesyonel logo lazım" "Bütçemiz kısıtlı profesyonel bir logo arıyoruz" "orta düzey bir logo arıyorum hazır vektör kullanabilirsin hatta bak şunu beğendim" 50-200 tl
(Freelancer'a göre Yüksek Bütçeli) 3. Müşteri: "Referanslarınızı çok beğendim, özgün ve kaliteli bir logoya ihtiyacım var" "Gerçekten profesyonel bir logo yaptırmak istiyorum işinde iyi birine benziyorsunuz" 200-750 tl
(Bu müşterilerin arasında bir de hazır ve herkesin aynı özelliklerde logo sattığını düşünen bir grup müşteri var 20 tl'ye de 750 tl'ye de yaptırdığı zaman aynı logo çıkacağını zannediyor, çok kaliteli bir logo bekliyor ve 10-20 tl ödeyip çıkan sonuçtan memnun kalmıyor) Ek olarak bu veriler tamamen örneklendirmedir ne müşteriler ne de meslektaşlarım üzerine alınmasınlar.

Bu bilgilerden tümevarım yapacak olursak;

Logo taban fiyatını çok yükseltirsek, 1. ve 2. müşteri tipinin işlerini yapan meslektaşlarımız artık iş yapamayacak. O yüzden ya logo taban fiyatını 20-30-40-50 tl civarı yapabiliriz, ya da önceki yorumlarda gördüğüm 2'li kategori yani amatör ve profesyonel tasarım kategorileri yapılması gerekir. Ek olarak 20 tl'ye logo yapan arkadaşın taban fiyatını 150 tl yaparsak, 300 liraya logo yapan arkadaşlar da kendi taban fiyatlarını 400-500 tl'ye çıkartmak durumunda kalır, aslında olması gereken bu fakat r10'daki müşteriler bu fiyatlara alışabileceğini zannetmiyorum.

Kısacası o kadar basit bir konu değil iyi düşünüp karar vermek lazım çünkü oynattığımız her fiyat tüm kategoride ilginç dalgalanmalara sebebiyet verebilir. O yüzden iyi düşünüp, tartıp güzel bir karar verilmeli.

Kendi fikrimdir, tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar dilerim
Öncelikle teşekkür ederim,
Fiyat konusu üzerine iyi düşünülmesi gereken bir konu gerçekten. Dengeyi sağlayamazsak komple düzeni bozarız.