ben de şahsen foruma yeni gelenlerdenim, fakat eskiden ününü bilenlerdendim ama bu kadarını beklemiyordum. düşündügümün çok üstünde ama tabi konusu açılmışken eksik ya da olması gereken gibi olamadıgını düşündügüm konuya degineyim.

istisnasız nerdeyse yüzde 80e yakın bir kesim global sosyal medya sitelerinde yan ürün satarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, bu benim ki imkanı kısıtlı deyim yerindeyse merdivenın birinci basamagındaki kişilerin yapması gereken bir şey. onlarca reklam imkanınına sahip birinin kurulmuş bir sosyal medya sitesinde reklam yapması degilde ona kafa tutması gerekir diye düşünüyorum. biz sosyal medya sitelerini facebook olsun, twitter olsun hatta instagram olsun dünyanın tersine ve kullanılmadıgı gibi kullanıyoruz. yani bu sitelerin müthiş, harika ve işlevsel olmaları falan ülke insanını cezbetmiyor, alışkanlıkları biraz da buralarda kalmalarını saglıyor. onları buralara alıştırmak örnegin instagramda 7 adet iphone çekilişi yapılacagına ilgili ve yerli sosyal medya sitesinde daha az maliyetli ama daha fazla ürün çekilişi yapmak insanların alışkanlıklarını degiştirebilir. her şeyi geçtim burda birlikte hareket etse rahatlıkla bu tür sosyal medya sitelerine alternatif olabilecek yüzlerce insan var, niye bunu yapmmak yerine yan ürünlerle ugraşıyorlar orasını hiç anlayamadı.yani ikisini birlikte de yrütebilirler. illa seçmm yapmaları da gerekmior.