Dostlar;

Daha önce başına gelenler elbet vardır. IT'ciler (Sistem, yazılım vb..) ve SEO'cular arasındaki dialogları çok iyi bilirsiniz.

Bu konu özelinde bir söyleşi yapacağız, açıkcası bu süreçlerde biraz eğlenelim diye başımıza gelen komik durumları aktaracağız. Bu sebeple Anket tarzı bir konu oluşturmak istedim. Daha önce yazılım ve seo çekişmesi anlamında başınıza gelen komik durumları bana yazabilir misiniz?

Haklı olarak bu tarz kişiler(yazılım tarafı ağır basanlar) çok algoritmik ve teknik düşündükleri için fazla neden-sonuç durumu ile değerlendiriyorlar ve sonrasında komik dialoglar oluşabiliyor.

Evet SEO teknik süreçleri içinde barındırıyor, analitik inceleme ve düşünme istiyor fakat bir bakıma SEO pazarlama ve marka ile ilgili olduğu için anlaşmazlıklar silsilesi olabiliyor , haliyle komik dialoglar ortaya çıkabiliyor. Yani h1 tagını eklediğinizde performansımız %x kadar arttırır diyemiyoruz normal olarak, ama o tag'i eklememiz lazım işte

Ben başlayayım.

"Geçtiğimiz aylarda çok güçlü bir firmanın CTO'su bizlere şimdi bu breadcrumb'u yaparsak bize performans olarak % kaç getiri sağlayacak?" tarzı bir soru sormuştu.

Masadaki arkadaşlarım ve ben önce bir miktar sessiz kaldık sonra anlatmaya çalıştık ama garip bir soruydu bizim için. Daha sonra soruyu yönelten arkadaşla uzunca konuşmalarımız sonrası 2 satır kodu ekletebildik