yemekbloglari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- birçok kişinin düşüncesi; facebook kazanıyorsa ben de yapar kazanırım, ama malesef yatırım yok, ekip yok, rakip hiç sıradan değil.
2-aylarca 20 tane deneme yapıp başarısız olan bir kişi gel ekip işi yapalım dediğinde yanaşmaz, yanaşan da kaç lira kazanacağım demeye başlar, daha ilk ay binlerle ifade edilen kazancı vaad etmezsen ortak olmaz, ilk ay 1000tl kazanan proje neredeyse yoktur. Kısaca önce para, sonra iş mantığındadır.
3- ortak olursun, iş yapmaz, para bekler. Sonra kazanç yok der, terkeder, kendi halinde aylarca emek verip 3 kuruş kazanamayacağı sistemlere yönelir.
4- çalışkan değil, hazırcı bir toplum olmuşuz.
5- proje dediğinde wordpress kurup, kopya içerik site oluşturmayı anlayan çok.
6-en basit siteleri şişirip 6 ay sonra 10k kazanacağım diyen çok, 2 yıl sonra sıfırı çekip, dükkanı kapatıyor.
7-Uçuşa hazır, çıkışa hazır, patlamaya hazır siteler çok, sonu bağlar gazeli, aylarca uğraşıp kuruş kazanamadığı siteleri böyle satılığa çıkaran çok. Birgün birisine dedim: Madem patlamaya hazır, seosunu bilmem neyini herşeyini yaptın, kaptırma başkasına, patlat şu siteyi, sonra sat, 10 katına satarsın hocam dedim.
8- Ortaklık kültürü yok, herkes sağacak inek arıyor, bakıyor ki diğeri kendisinden daha şeytan, uzaklaşıyor.

İşi bilen zaten konu açmıyor, prim usulü bir elemanla yoluna devam ediyor.

Bir projemden basit bir not: her ay 1000tl yatırım yapacağım siteyi yönet, kazancı senin olsun, masrafı benim olsun. 1 yıl sonra kazancı ortak paylaşalım dedim, yanaşan olmadı. Neden? Çünkü ilk aydan kendisine de 1000tl bekliyor
Üstadım her bir harfine katılıyorum. Forumu genel olarak özetlemişsiniz. Herkes sağacak inek arıyor, Projelendirme, ekip çalışması vefa ve sadakat maalesef yok. Adsense alanından bakıyorum günlük 20 TL kazanıyorum diye birisi konu açsa altına 100 tane yorum geliyor sektör ne, hangi dil diye ?

Burada başarısız olan 100 kişi bir araya gelse tek proje hepsi de ihya olacak ama nerede o kafa