DAVUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşları ona einstein diyor.
Bunu yazıp kaçmak olmadı şimdi, ayrıntılı bir açıklama bekliyorum neden?

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üretim ekonomisine geçiş yapılacak diyorsunuz da neyin uretimi? Ancak domates patilcan falan uretilir. 1 kamyon domates satarsin, 1 telefon alirsin (ornek). Ayrica sattigin domatesi yine Turk Lirasi karsiliginda satamazsin uluslar arasi, ancak DOLAR ile satarsin. Yani yine dolar kazancli cikar isin icinde.

Fabrikalarin hemen hemen hepsi yabancilarin elinde. Sanayilerde en basit uretim icin bile hammade yine ister istemez disaridan aliniyor.

Devlet buyuk yandas sirketlere yuzlerce milyon liralik betonlasmadan kazandiklari paralarin vergilerini affediyor, online 3-5 kurus adsenseden para kazanan genclerin 5 sene onceki para hesabi sorma pesinde.
Peki ya bu gencler desteklenirse, yazilim gibi sektorler desteklenirse ve bu gencler egitilirse?? Yazilimin akari yok kokari yok, gideri de yok. Ama yurtdisindan milyar dolarlar getirebilir ulkeye.

Ama malesef hukumet boyle girisimcilere destek olacagina, ulkeyi terk etmeleri icin zorluyor. Hic haberiniz var mi, son 4-5 sene kac bin muhendis, mimar, yazilimci vs vs genc sadece Ankara Antlasmasi ile Ingiltereye goc etmek zorunda kaldigini? Diger ulkeleri hic saymiyorum.
Hocam doların şuanki değeri sizce gerçekmi? bana bu durum titanik batarken kemancıları hatırlatıyor hiç değilse gerçek durum nedir bilgimiz olursa ona göre atlar yüzeriz falan : D