Ben 1990 yılında kanadada doğdum 6 yaşıma kadar orda kalıp türkiyeye döndüm her yıl akraba ziyaretlerine felan giderim bundan 3 yıl önce 1 yıl orda kaldım akrabalarım sayesinde ev tuttum eşyalı bir restaurantta garsonluk yapıyorum 1 saatte 30 dolar kazanıyordum bahşişlerle felan günde 5 saat çalışıp 150 dolar alıyordum ayda 4500 - 1500 dolar evin kirası 800 dolar elektirik su internet telefon evin yiyeceği içeceği derken 3500 dolar gidiyordu 1000 dolarla istediğin son model bir telefonu sıfır alabiliyordum örnek şuanda 1000 1200 dolara en iyi telefonu alabiliyorsunuz 5 10 bin dolara bir araba alabiliyorsunuz orada ailevi nedenler benim karaciğer hastalığım derken döndüm ülkeye 5 10 bin dolar param vardı iş felan kurdum şuanda neden kdvye değindiğime geldiğimi düşünürsek ülkemizde üretim ve doların paramız karşısında yüksek olması alım gücünün olmaması insanların heves ettiği şeylere yıllarca çalışarak ulaşması örnek bir araba kanadada 5 ayda alabilirken bizim ülkemizde 25 yıl gerekebiliyor buda insanları kolay yoldan para kazanmaya sürüklüyor. hır-sızl-ık kara-para dolan-dırı-cıl-ık sah-te-kar-lık gibi bir sözüm vardı yazdığım *** HEVES ETTİĞİMİZ ŞEYE NE KADAR UZAKSAK YOLU KISALTMAK İÇİN HER YOLUR DENERİZ *** 85liyıllarda dermiş bizim tanıdık KDV-Kazık Daima Vatandaşa. Sizler ne düşünüyorsunuz görüşlerinizi almak isterim.