Merhaba Halil ve değerli meslektaş arkadaşlarım. Benim düşüncem her kategori için ayrı taban fiyatlandırması olacaktır. Örneğin logo tasarımları için taban fiyat 50₺ post tasarımları için 40₺ gibi. Verdiğim fiyatlar örnektir. Ancak grafik ve tasarım için komple alt limit oluşturmaktansa kategori kategori ayırmak daha mantıklı olacaktır. Benim şahsi düşüncem bu yönde. Arkadaşlarımızın tavsiyelerinize bekliyor olacağım. Hayırlı işler dilerim.
Üst yönetime sunmak için kategorize gibi bir planlamamız mevcut fakat dediğiniz şekilde olması tamamen karışıklığa sebep olacaktır.
En basit örneği;
Logo
Post/Story
Konu Tasarımı
Kartvizit
Banner
Slider
.
.
.
Uzayıp gider.
Ben bu alanların hepsinde hizmet veriyorsam hepsinde konu açmam gerekiyor bu da ciddi derecede karışıklık ve hatta konu çöplüğüne dönüşecektir.
Bunun yerine bir denetim mekanizması oluşturup grafikerliğini bir nebze ispatlamış kişilere ayrı, boş zamanlarında cep harçlığı çıkarmak isteyen kişileri ayrı bir kategoriye koyma gibi bir sistemin üzerine konuşabiliriz.
Örnek veriyorum A ve B kategorisi.
Müşteri işine verdiği değere göre istediği kategoriyi seçebilir. Bu da acemi kategoriyi daha da hırslandırıp mesleki fayda sağlayabilir.
* Bu biraz ütopik bir düşünce kabul, denetim mekanizması kim olacak sorusunun cevabı yok