sipariş ve kurulum için whatsapp mesaj gönderildi.
Selamlar, cevap verdim sanıyorum hocam yarım saat kadar önce.
Güncelleme + hotfix (son 48 saatte çok ufak da olsa 3 geliştirme geri bildirimi aldım, bunları içerecek. Ve tabii ki yeni mail sistemi ve çoklu dili de içerek) saat 18:00'dan bu geceye ertelenmiştir. Sebebi dün sabaha kadar aldığım işlerin tahminimden uzun sürmesidir. Güncelleme tamamen bitince herkese whatsapp üzerinden iletilecektir. Diğer özelleştirme yapacağım hype sözlük müşterilerim bu sebepten dolayı iş ertelemesi yaşamayacaklardır. (ek mesai)
Herkese iyi günler dilerim.
15.04.2020 @07:44 düzenlemesi:
Güncelleme %90 hazırdır. (5.3) - Son hotfix/iyileştirmeden beri 48 saat geçti. Tüm bug fix ve iyileştimeler bitmiştir. Mail sistemi değişmiştir. Çoklu dil beklediğimden çok zamanımı aldı hala sonlandıramadım. Çoklu dile uyumun %70'i bitti. Kalan kısmını da
uyanıp, kalkıp bitirerek; güncellemeyi ileteceğim. Eğer ki çoklu dil kullanmayı düşünmeyen müşterilerim varsa; şu anki halini iletebilirim.
Çoklu dil desteğini bir süredir bekleyen müşterilerimden özür diliyorum. Gece iletirim demiştim ancak iş takvimim kanrevan. Kalktığım gibi ilk işim bunu sonlandırıp; teslim etmek. Bu yük benim de üstümden kalksın istiyorum.
Bazı ufak bugların elenmesi, iyileştirmeler, mail sisteminin wordpress'in default mail sistemine döndüğü ve çoklu dil desteğinin eklendiği bir hotfix + güncelleme oldu.
Artık eski mail ayarlarınız geçersiz olacaktır. Müşterilerimin %80'inde tek klik ile kurduğum mail sistemi (PHPMailer github projesi); bazı garip hostinglerde çalışmamakta ve güncellemelerde/kurulumlarda bana ve sizlere iş yükü çıkartmaktaydı.
Bu sebeple mail sistemi değiştirildi. Yeni mail sistemi wordpress'in kendisinde bulabileceğiniz tüm SMTP eklentileriyle uyumludur. Eğer ki mail eklentisi kullanmaya aşina değilseniz;
sizin için en iyi eklentiyi öğrenmek için lütfen hosting sağlayıcınız ile iletişime geçiniz. Size onların sistemine en uygun eklentiyi ve size özel ayarları paylaşacaktır.
Keza eklenti şart değil ancak tavsiyedir. Wordpress'in "yazma" ayarlarından da gerekli e-posta sunucu değerlerinizi girerek; süreç aşılabilir. (Değerleri host panelinizden ya da host desteğinizden alabilirsiniz.)
Böyle bir ayarlamada birebir geçişli güncelleme yapmak mümkün değildir. Wordpress'in mail sistemi ile eski sistem olarak PHPMailer'ın ayar girdileri çok farklıdır. Bu sebeple daha yüksek performans ve uyum adına yapılması gereken bir adım.
Çok dil desteğini ise loco translate ve türevleri bir eklenti ile kullanabileceksiniz. ön tanımlı bir POT dosyası oluşturulmuş olacak. Gözden kaçan translate string'ler olabilir. Böyle bir durumda lütfen tarafıma iletiniz. Olabilecek en kısa sürede eklenir.
5.2 güncellemesi sonrası ajax sistemi sebebiyle mesaj ve bildirim sistemi uyarılarının sayfaya header refresh atmadan görünmemesi, mobil cihazlarda uzun yazar adlarının ara piksellerde kayması, https:// url linki verirken doğan bazı sıkıntılar giderilmiştir. Bkz: Yeni text editör ile (4 gün öncesi) bazı ekstrem durumlarda ortaya çıkan ve entry girerken tek yerine çift boşluk atması, her ne kadar limit 10 ile sınırlansa da boş aramanın engellenmesi gibi.
Herkese son iyileştirmeden bu yana geçen 48 saatteki geri bildirimleri için teşekkür eder, iyi günler dilerim. Çoklu dil için çok az daha bekleteceğim(gün içinde) müşterilerimden ise tekrar özür diliyorum.
Yoğun bir mesai oldu. Yeni yatacağım için geri dönüşlerim biraz geç olabilir.