biz de iki site açtık. daha doğrusu bir domain ve bir subdomain. sonra 9 tane daha subdomain açmayı düşünüyoruz. sitede 10 içerik oldu manuel giriyoruz. her konuda 30 kadar resim var özgünleştirilmiş.
adsense var domain onaylı. pinterest automatik ile pinlemeye korkuyorum ban yiyecek diye. manuel de bu işin altından kalkılmaz. masa üstü programlar var site harici resimlerle pin atan acaba onu mu denesek ne yapsak bilemedik.
bir de manuel pinleme yaparken ne title alıyor ne de açıklama bunu nasıl yapacağızanlamadm. manuel derken jQuery Pin It Button for Images isimli eklentiyi kurduk o resimlerin üzerine düğme ekledi o düğmeye basıp pinleyince sadece resmi pinliyor. yani title açıklama etiket vs olmuyor. bu normal değil heralde?
Yapılan işlem spam ve otomasyon olduğu için pek tabi ban riski he rzaman olacaktır. Vaktiniz varsa ve kazanç sizi tatmin ederse manuel denenebilir. Şahsen hiç denemedim, sonuçlarını da bilmiyorum o sebeple çok yorum yapamıyorum.
O konu hakkında net bilgim yok ancak başlıklı pinleme yapmak istiyorsanız Pinterest'in Pin Builder yani kendi pinleme sistemine girip, site URL adresinizi yazdırarak bilgileri çekmesini sağlayabilirsiniz. (Open Graph Meta) gereklidir.
PA yi proxy ile kullananlardanmsıınız proxysiz mi ?
Duruma göre değişiyor. Sunucuda o anda fazla IP varsa Proxy kullanmıyorum. Eğer boşta IP adresi yoksa Proxy kullanıyorum.