Opencart yazılımına hakim birinin ikilemde kalması ilginç geldi bana.
Kim ne derse desin; Opencart açık ara ile woocomerce den çok daha iyidir seo konusunda.
Bir kere çok hızlı index alır. Bilgi sayfalarını kendinize göre düzenlerseniz yakın bir zamanda iyi sıralamalar elde edersiniz. Backlink falan da gerekmez.
Bir de en çok yapılan yanlış, site açılır açılmaz hemen adwords reklam vermek oluyor. Biraz sabretmek gerek açıkçası.
Tek dezavantajı, seo url konusudur Opencart yazılımında. Yani mecburen seo modülü alınması gerekiyor.
99 dolar seo modülü, 59 dolar tema haricinde bence başka bir gereksinimi yok. Zaten e-ticaret para kazanmak üzerine yapıldığı için maalesef masraf etmek gerekir.
Seo modülünün de ciddi katkısı oluyor, onu belirtmek gerek. Bir müşterimin sitesi 1.5 ay sonra (reklam vs yok) sipariş almaya başladığını bilirim.
Bunun haricinde en ufak bir eksiği yoktur. Binlerce ürünle paylaşımlı hosting üzerinde rahatlıkla çalışır (hit artmaya başlayana kadar) Zaten hit arttığında tüm yazılımlar için sunucu ihtiyacı vardır.
Adamlar e-ticaret yazılımı yapmışlar bir kere. Woocommerce ise eklentidir. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor.
Resimleri iyi ebatlandırdıktan sonra optimize ederek yüklerseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.
Bu arada belirteyim; Opencart desteği vermiyorum uzun süredir. Herkes beleşe e-ticaret sitesi sahibi olmak istediği için artık bunaldım maalesef.
Ama Opencart yazılımının hakkını da yemeyelim

Woocommerce kullanan kişilerin çoğunluğu wordpress yazılımına olan aşinalığı nedeni ile savunuyor olabilirler, ona bir itirazım yok.
Her şeyden önce wordpress sürekli güncellenen bir yazılımdır. Ama Opencart bir sürümü ile uzun yıllar devam edersiniz. Demek istediğim, güncelleme sonrasında yaşanabilecek bir kaç problem, özellikle tema ve woocommerce sürekli olarak başınıza gelme riski vardır.
Yine uzattım, affola