Cloaking veya cloaker sadece reklamı geçirtmek , belli başlı ülkeleri engellemek ya da koruma yapmak değil , bundan başka yapıcı özellikleride mevcut . mesela sahte spamları istenmeyen kitleleri önlemek içinde kullanılır.
Örneklemek gerekirse , Ben reklamcıyım ve istemediğim tarayıcılar istemediğim dil yapıları veya konumlar olabilir.
Ben cloaker yapısında diyorum ki facebook'a türkiye dışındaki gelen kullanıcıları istemiyorum ve farklı bir siteye gönderiyorum. Facebook'ta bana diyor ki peki tamam bunu yap fakat ben asıl gelen kullanıcıların kontrolunu nasıl sağlayacağım ?
Benim örümcek botlarımı engelliyorsun ve ben karşılaştırma yaptığımda gerçek kullanıcıların farklı bir siteye eriştiğini görüyorum. Bu yüzden yaptığın şey facebook botlarını atlatma oluyor.
Onun için istediğin kullanıcıların kontrolunu sağlamak için bende bu engeli aşmam lazım onun için yönlendirme sisteminde benim örümceklerime izin vermen gerekiyor.
----
Kısacası cloaker yapısında değişim şart oldu , bizde bunun için geliştirme yaparak. Facebook'a şunu ilettik o zaman senin örümcek botları ve istediğim kullanıcıları .......... belli bir statüye alıp ilkeler dahilinde düzgün cloaker ortaya çıkarıcağız

Sonuç , dönüşüm reklamlarında piksel kodlaması ve reklam kreatifiyle test aşaması başarılı oldu. 2. test aşamasını hazırlayıp facebook' a sunacağız

Korona virüs sebebiyle şuan güvenlik en üst seviyede + dönüşüm reklamlarında da o şekilde , bunun dışındaki trafik vb reklamlarda çok bir güvenlik artışı yok.