turkmen_m adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla yüksek meblağlar kazanmadığım sürece sıkıntı olmaz.
Aslında mesleki açıdan çekincelerim mevcut. Mesleğim öğretmen ve öğretmenler yasa gereği ek bir işte çalışamazlar. Ancak internette araştırdığım kadarıyla şöyle bilgiler buldum:
**Anonim şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler. Ancak, anonim şirket ortağı olan bir öğretmen, şirketin yönetim ve denetiminde görev alamaz, şirketin personeli sayılacak bir görev yapamaz ve şirketin kanuni temsilcisi olamazlar.
**Limited şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler. Ancak, limited şirketin ana sözleşmesinde şirketi idare ve temsile yetkili olanların belirtilmiş olması ve öğretmenin bu kişiler arasında yer almaması gerekir. Öte yandan, limited şirket ortağı olan öğretmen, şirketin yönetim ve denetiminde görev alamaz, şirketin personeli sayılacak bir görev yapamaz ve şirketin kanuni temsilcisi olamazlar.
http://www.kamuajans.com/egitim-pers...r-h529987.html

Vergilendirmek için de anonim/ltd şirket kurmak gerektiğini okuduğumdan mesleki açıdan sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum. Ama bunun hemen mi olması gerektiği hakkında bilgim olmadığı için bu konuyu açmak istedim. Teşekkürler tekrar.
Hocam kafanızda soru işareti kalmasın adsense pin gelip ödeme eşiğini geçtiğinizde bir yakınınızın banka hesap bilgilerini verin sizin adınıza para giriş çıkışı olmasın öğretmen olduğunuz için bu durumda bir yaptırım yaşamazsınız Zaten yaşamazssınız ama önlem olarak böyle kullanabilirsiniz