Merhaba,
Muhtemelen bir sunucu optimizasyonuna ihtiyacınız var.
Merhaba hocam, sanırım siz yapıyorsunuz? Bu işlemleri teamviewer veya aracı bir program ile bağlanıp benim bilgisayarımdan yapma şansımız var mıdır? Birde bu düzenlemeler esnasında sitemde herhangi bir yapının bozulması çalışmaması gibi bir sorun olabilir mi?
Sunucunun elden geçmesi gerekiyor. Öncelikle cloudflare yönlendirip siteye erişimi düzene alın. Sonrasında my.cnf optimizasyonu ile günü kurtarabilirsiniz.
Hocam cloudflare kullanmayı bende düşünüyordum, aylık 20 dolar olan paketi kullanmayı düşünüyorum mobil/resim optimizasyonuda sağlıyormuş o pakette. my.cnf optimizasyonu konusunda pek bilgim yok internette paylaşılan dökümanlara göre düzenlesem bir bozukluk yaratır mı?
Merhaba,
Analiz etmeden birşey söylemek zor ancak belli ki siteye her giren mysql üzerinden veri çekiyor. Sunucu optimizasyonu da biraz rahatlatır ancak asıl optimizasyon yaptırmanız gereken yer website gibi duruyor. Mysql verileri anlık ihtiyacınız değil ise cache yazdırabilirsiniz. Veriler belli aralıklar ile mysql üzerinden çekilerek php tarafına cachelenir. Belli aralıklarla da kendini günceller. Bu şekilde siteye her giren ayrı bir sorgu oluşturup veri çekmemiş olur. Sunucu özelliklerinize göre erişim yaptığını söylediğiniz sayı, normal şartlar altında bu özelliklerde sorun yaşayacağınız bir sayı değil.
Hocam websitesi tarafında baya bir optimizasyon yaptık aslında, daha da yapacağım farkındayım durumun fakat asıl sunucu tarafında bir şeyler yapılması gerekiyor sanırım o tarafta pek bilgim yok çünkü. Mysql kısmında nasıl cache kullanabilirim acaba? Sitemde üyelik girişleri, online eğitim izleme, sürekli kayıt olma sipariş verme gibi işlemler gerçekleşiyor, bu kısımda cache kullanmam sorun yaratır mı? Wordpress kullanıyorum bazı cache eklentileri kullanıyorum ama o anlamda bir sorun yaşamadım.
---
Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim, yorumlarınızdan sonra biraz araştırma yaptım ve bir kaç şey sormak istiyorum sizlere, benden daha çok bilgili olduğunuz için her yorumunuz çok makbule geçiyor, sağolun gerçekten.
Sitem wordpress olduğu için litespeed kurulumu sanırım çok önemliymiş bu konuda, apache server var şuan sunucuda. Fakat sunucudaki cpanel lisansı sanırım premier 100 hesaba kadar, bu sebeple litespeedte illada en üst paketi alacaksın ve aylık 45 dolar vereceksin diyor diğer paketler bulut sunuculara göreymiş bu doğru mu? 2 site için aylık 45 dolar mı vermem gerekir?
Cloudflare de aylık 20 dolar olan paket işimizi görür mü yoksa daha üst bir paket mi düşünmem gerekir?