DPA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işlerin en temeli HTML'i bilmek öncelikle çünkü bir sitede bir yeri düzenlemek istiyorsan önce HTML daha sonrasında CSS yazılımsal bir güncelleme yapmak istiyorsanız Programlamayı bilmeniz gerekiyor. O yüzden bir önceki mesajımdaki gibi HTML öğrenin hemen arkasından CSS öğrenin daha sonrasında bir programlama dili seçin kendinize { PHP, ASP vs.} onun üzerinde ufaktan başlayarak sitelerinizi geliştirebilirsiniz. Tabi hazır sistemlerde var bu yönde bir wix gibi wordpress gibi ama ne olursa olsun buralarda da düzenleme yapabilmeniz için yinede HTML bilgisine ve CSS bilgisine ihtiyacınız var bu tarz hazır sistemlerde programla sıralama olarak sonuncu olarak değerlendirilebilir ama herhangi bir dilide öğrenmek gerekiyor hocam.
çok teşekkür ederim bilgileriniz için merak ettiğim cevap buydu teşekkürler tekrardan 👍

addem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman bu işten ne beklediğinizle alakalı biraz.Tek meslek olarak düşünüyorsanız, alan daraltıp daha profesyonel olmalısınız.Hemen hemen aynı yaşlardayız, bu yaşlarda yaptığımız işin sonunun paraya çıkması gerekiyor.Mesela wordpress olarak girerseniz işiniz daha çok dolambaçlı olur ama sadece tsarım olarak yaparsanız kısa sürede daha çok yol katedebilirsiniz diye düşünüyorum.Önemli olan neye ilginizin olduğu.Bu yaşta sıfırdan başlamak bir işe iyi planlama gerektirir.
Hiç istemediğim bi mesleği yapmak zorunda kaldım gibi birşey oldu ve mecburen o mesleğe devam etmek zorunda kaldım ama hep hayalim bi site üzerinde tasarımlar yapıp siteyi düzenlemek geliştirmek kişisel bloglar yemek tarifleri gibi yazılar makalaler yazmak istedim ama bildiğiniz gibi hayat şartları herkesin istediği gibi olmuyor ama eşimin desteği ile youtube ve instagram gibi sosyal medya mecralarına başlangıç yaptık ve bu konular hakkında tecrübe edinmek istiyorum.
Youtube video çekip düzenlerken movavi gibi programlarda gelişmeye başladım youtube için küçük resim logo falan hazırlarken cs6 programını öğrenmeye başladım asıl hedefim kendimi geliştirmek ve istediğim mesleği yapmak.