Hipnotize etti beni film açacaktım oturdum bunu izliyorum ama gerçek mi bu da bilgisayar falan olmasın? Ayrıca her yer deniz gibi mi gösteriyor mavi bulut mu bilemedim çok değişik geliyor. 7/24 devam bu sanırım değil mi? Müzikte görüntü de iyi zaten uyku sorunu çekiyorum açar uyurum
2018 yılında uzaya gönderilerek canlı yayınlandı. Daha sonra yayın kesilerek eski görüntüleri yayınlamaya devam ediliyor. Video açıklamasını Türkçeye çevirirseniz merak ettiğiniz her şeyin açıklamasını görebilirsiniz. Sizin için açıklamayı Google çeviri ile yaptım. Video açıklama çevirisi şu şekilde;
Bu, 4 Mayıs 2018'den bu yana sadece birkaç kısa kesinti ile akıyor. Bilinçliliğiniz hipnotik ortam müziği dalgalarına sürüklenirken, büyük boşluğa daha derin bir yolculuk yaparken, Starman Tesla'dan Dünya'nın büyüleyici manzaralarının tadını çıkarın.
1) GERÇEK ama CANLI DEĞİL. Bu film 6 Şubat 2018'de canlı olarak yayınlandı. Bu akış, müzik ve sohbet içeren temizlenmiş bir tekrar döngüsüdür.
2) Roketin pilleri, kameraları yalnızca lansmandan birkaç saat sonra çalıştırdı. SpaceX'in istediği video bu kadar.
3) Starman şimdi Güneş'ten (Mars değil) 20.000 mil / s ila 75.000 mil / s (34 km / s) arasında değişen bir hızda Dünya'dan on milyonlarca mil uzakta. Konumunu izlemek için şu adresi ziyaret edin:
http://whereisroadster.com adresini ziyaret göz atın, her şey için haftalık özetim! göz atın, her şey için haftalık özetim!göz atın, her şey için haftalık özetim!
http://whereisroadster.com.
4) Starman, Güneş'in yörüngesini geçerek birkaç milyon km kadar götürecek, ancak asteroit kuşağına kadar değil, güneş merkezli bir yörüngede. Milyonlarca yıl yörüngede kalmaya devam etmesi bekleniyor. Uzak gelecekte Dünya, Venüs veya Güneş ile çarpışma ihtimali küçüktür.
5) SpaceX, Elon Musk'un aracını uzaya fırlattı çünkü yeni Falcon Heavy roketini beton bloklardan veya çelikten daha ilginç bir kukla yük ile test etmek istediler. Falcon Heavy o kadar güçlü ki * 47 * Tesla Roadster'ları yörüngeye götürebilirdi!
6) Gördüğünüz kıta Avustralya. Papua Yeni Gine ve Afrika'nın bir kısmı zar zor görülebilir. Sadece su görürseniz, Tesla'nın tüm yarımküreyi görmek için Dünya'dan yeterince uzakta olmadığı için. Yeni Kaledonya adası, okyanustaki parlak güneş ışığına karşı karanlık bir puro şekli olarak görünür (bazıları bir UFO olarak hata yapar).
7) Yıldızları veya uyduları görmüyorsunuz çünkü parlak ışıklı Tesla ve Dünya için kamera pozunun ne zaman ayarlandığını görmek için çok loşlar. Kameranın pozlaması yıldızları gösterecek şekilde ayarlanmışsa, Starman, Tesla ve Earth parlak beyaz lekeler olurdu. İşte açıkladığım ve gösterdiğim bir video:
http://tiny.cc/NoStars
8) Bulutların hareket ettiğini görmüyorsunuz çünkü binlerce mil uzaktalar. Dünyanın video karesini geçmesi için gereken kısa sürede herhangi bir hareketi görebilmeniz için bulutların ses hızından daha hızlı hareket etmesi gerekir.
9) Dünya'nın dönüşünü görmüyorsunuz çünkü dönmesi 24 saat sürüyor, ancak video bir dakikadan daha kısa bir sürede Dünya'yı geçiyor. Herhangi bir rotasyon fark etmek için yeterli zaman değil.
10) Videonun karanlık kısmında kamera çok düşük ışık için ayarlandığında, sık sık küçük piksel yanıp sönmelerine, kamera sensörüne çarpan Van Allen Kuşaklarından gelen radyasyon parçacıkları neden olur. Parlak flaşlar şimşekli fırtınalardır. Loş gri lekeler şehir ışıklarıdır. Araba boyunca hareket eden parlak çizgi, gün batımının ufuktaki bir yansımasıdır, kamera düşük ışık için otomatik olarak ayarlandığından aşırı pozlanmış.
11) Tesla'nın kaputunda bazen görünen görünür toz roket yakıt spreyi, egzoz veya donmuş su mikropartikülleri (don) olabilir. Malzemenin tamamı uzaydan değil roketten geldi.
12) Zaman zaman geçmiş beyaz lekeler sadece soğuk azot RCS iticilerden veya roketin başka bir yerine püskürtülür. Baloncuklar, yıldızlar veya UFO'lar değiller.
13) Tesla'nın hemen arkasında yanıp sönen beyaz bulutun "pufları", roketin yönünü ayarlamak için ateş ederken RCS iticilerinden çıkan egzoz gazlarıdır.
14) SpaceX, Tesla'yı bu muhteşem Dünya görüşlerini yakalayabilmesi ve ısı dağılımını eşitleyebilmesi için yavaş bir dönüşe soktu.
15) Bazen çerçeve boyunca sürüklenen küçük yuvarlak hilal şeklindeki nesne, aslında, ay. UFO değil. Geniş açılı kamera lensi kullanıldığından küçük görünüyor. Cep telefonunuzla Ay'ın yakınlaştırılmamış bir fotoğrafını çekmeyi deneyin. Çok küçük görünecek.
16) Büyük mavi nesne Dünya'dır. Ayrıca bir UFO değil.
17) SHANE DAWSON, SpaceX canlı akışında arabayı bir film stüdyosu içinde gösteren bir "aksaklık" olduğunu iddia etti. Gerçekten gösterdiği şey, arabayı açıp uzaya maruz bırakırken roketin yük kaportasının (burnunun) içiydi. - Falcon Heavy'nin 6 milyon dolarlık, 43 fit yüksek yük taşıma kaplamasına monte edilen otomobilin fotoğrafları:
http://tiny.cc/SpaceXTeslaPayloadFairing - Aracın roketin tepesine nasıl monte edildiğini gösteren grafik:
http://tiny.cc/TeslaOnRocket
Binlerce uydu vardı dünyanın etrafında hiçbiri görünmüyor.
Bu yorumu yapıyorsanız uzay ve Dünya yörüngesi hakkında pek bilginiz yok demektir.