hakyil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz her şeyi yanlış anlamışsınız. Resmi gazete de açıklanan fiyatlar bir mali müşavir o fiyattan aşağı hizmet verip emek hırsızlığı yapmasın diye konulmuştur. Ayrıca coğrafi konuma, işe, yoğunluğuna göre de ücretler değişmektedir. Ücretine göre muhasebeciyi sınıflandırmak ta oldukça yanlıştır. 1900 TL açılış masrafı da şirket türüne göre değiliklik gösterir. Ama şahıs firması açılışı için 1900 TL muhasebe ücreti isteniyor denirse ben buna rahatlıkla yalan diye cevap verebilirim. Son olarak benim yaklaşık 4 sıfırlı aylık ücret aldığım mükellefim de mevcut. Bu ücreti de kaşım gözüm güzel diye veya işi bilmiyorlar diye vermiyorlar.

Sadece para üzerinden ve para vermemek için açılış ve özellikle yorulmuyorlar zaten açılış ücreti almamalı demek çok ilginç. Zaten mali müşavirler çok yürüyerek iş yapmazlar akıl, fikir satarlar. Vergi dairesinde her zaman açılış serbest, zaten herkes açılışını kendi yapabilir. Muhasebenizi de kendiniz yaparsınız, tutarsınız ama beyanname veremezsiniz. Mali müşavirler beyanname ve kayıtların doğruluğundan sorumludurlar.
Hakyil hocam,

LTD.ŞTİ. olan kısıma da aylık belli bir ücret ödüyoruz minimum sınıflandırması farklı tabiki.

Benim demek istediğim 1100 TL, 1900 TL gibi ücret istemeleri açılışta haksız kazanç olur. Çünkü zaten tüm evrakları veriyoruz ve sadece internet vergi dairesinden açılış işlemi yapılıyor.
Şirket olursa dediğiniz gibi eleman vs gibi faktörler bile arttırıyor ücreti.

Aylık alacağınız ücretler vs ben bunlar için bir şey demiyorum ve dediğim gibi zaten minimum rakamları var açıklanan.

Benim demek istediğim artık yerinden bile kalkmadığı bir iş için 1100 TL , 1900 TL gibi rakamların kesinlikle verilmemesidir.

Konuyu uzatmanın da anlamı yok doğal olarak ben muhasebecileri savunmayacağım.
Ayrıca şahıs şirketi açılışında dahi 1100 TL , 1900 TL , Kırtasiye parası gibi para isteyenlere karşı mükellef adı altında muhasebe işlemleri adı altında bir sürü online hizmet açılıyor ki aldıkları ücret belli 225 TL den başlıyor ki Şirket kurulması, online ön muhasebe programı, e-İmza, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Serbest Meslek Makbuzu ve e-Defter hizmeti gibi tüm süreçlerde yardımcı oluyorlar

Konunun daha fazla uzamaması için de ekstra mesaj yazmayacağım.

Forumdan örnekler;

https://www.r10.net/sorum-var/219842...irketi-hk.html

https://www.r10.net/off-topic/222944...ye-ucreti.html

Daha bir sürü konu var. Benim açılış ücreti ile ilgili yazdıklarım bu şekilde fahiş fiyat alanlara. Siz ya da işini doğru yapanlara değil.