Merhaba Arkadaşlar,

Teklif verme ve marketplace üzerine bir proje geliştirmekteyim.
Kodlamaymış, web sitesi yapmakmış vs hiçbir bilgim yok, tamamen 0 olarak düşünebilirsiniz.
WP, Wix vs bir çok cms sistemi var biliyorum fakat bu sistemlerin sınırlarının olmasından ve geliştirilebilir özelliği olması sebebiyle PHP ile bu işi yapmayı planlıyorum.
Bunu yapmamın bir kaç nedeni var; öncelikle projemi ben geliştirmek ve kendi emeğimi vermek isterim ayrıca sitemi kendi isteğim gibi yapabilir ve desteğini verebileceğim gibi maliyetimi de kısarım.
Bir de PHP öğrenmiş olurum yani sitemin hamurunu öğrenirim.
Ayrıca öğrenemediğim veya beceremediğim noktalarda ilgili uzman arkadaşlardan destek alabilirim diye düşündüm.
Şimdi benim bazı pratik noktalarda desteğinize ve yönlendirmenize ihtiyacım bulunmaktadır;
  1. PHP öğrenmek, kodlamak, temasını yapmak vs nasıldır, nereden öğrenebilirim, hiç girmesem mi bu işe gibi yorumlarınızı rica edebilir miyim?
  2. Envento'dan alacağım hazır tema ilave çıkacak ihtiyaçlarım doğrultusunda geliştirilebilir mi?
  3. Envento'dan aldığım hazır php temayı Wordpress Elementor olduğu gibi yönetebileceğim bir sistem var mıdır?
  4. Birden çok farklı özellikler için scriptleri alıp birleştirip yönetebileceğim bir sistem/panel var mıdır?
  5. Ücretli yaptıracağım script tema ile birlikte mi gelir? gelmezse temayı nereden bulabilirim veya yaratabilirim.
  6. Siz ne yapmamı, nasıl ilerlemem gerektiğini söyleyebilir misiniz?
Dediğim gibi arkadaşlar hiçbir şey bilmiyorum, kafam karman çorman.
2020 çağında ama vardır bazı kolaylıklar diye düşünüyorum.
Ve desteklerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.