caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burda mı demiştim nerde demiştim bilmiyorum, bizim polisler (aşağılamak için söylemiyorum) bu yasağı uygulayacak kapasitede olmayabilir. Gece saat 2 sularında bir haber kanalında polisler arabayı durdurdu, spiker şöyle diyor "şimdi polis arkadaşlar halkı uyarıp evine gitmelerini söyleyecek". Bunu bende yapabilirim. Bu süreçte kolluk kuvvetlerinin daha acımasız olması gerekli. Aman sen bakkala çıktın, aman sen hava almaya çıktın, aman sen işe çıktın, aman sen çöp atmaya çıktın, aman sen sigaraya çıktın deyip milleti uyarıp yollamakla olmaz bu iş.
Çinde sokağı çıkanı döverek yolladılar, hindistanda sokağa çıkanı çomakla dövüyorlar, bizde de dövsünler demiyorum ama tutacaksın, gerekirse sert konuşacaksın, git diyeceksin, polisi memur laf edemez diye yumuşattıkça yumuşattılar, şimdi adamların sözü de geçmiyor millete.
Her gördüğüne yaz cezayı, her gördüğüne yaz cezayı bak o zaman düzen sağlanıyor mu sağlanmıyor mu...

edit: bide bak şöyle birşey var, şimdi hafta sonu yasak vermişsin vermemişsin çok şey değil, sanki hastalık hafta sonu mu bulaşıyor, bu yasağın amacı şu, alıştırmak, millet alışsın, sokağa çıkma yasağı neymiş bi görsün kendini hazırlasın, ancak şimdi böyle yumuşak davranırlarsa, böyle alttan alıp gevşek davranırlarsa, yarın birgün verecekleri uzun süreli yasakda 1 kişiyi evde tutamazlar, şimdiden sert yüzünü göstermesi lazım polislerin
bu nasıl bir mantık arkadaş ne meraklısınız kaba kuvvete, alismissiniz dayakla egitilmeye egitim boyle olur saniyosunuz. Polis dedigin halkin polisi, hakli korumakla mukellef. Siz istiyorsunuz assin kessin yargi dagitsin. Yazacak tonla sey varda gerek yok siyaset olmasin, egitim sart maalesef.