Google 2019 da başladığı güncellemeler serisine 2020de de devam ediyor anlaşılan. Zaten bizim haberimiz olan veya olmayan bir sürü güncelleme geliyor arkadaşlar. Bize düşen güncel tutmak, hız problemleri varsa düzeltmek ve gerisini Google amcamıza bırakmak. Yaptığı bazı adaletsizlikleri görsek de SEO böyle bir şey. Herkes bunu kabullenip giriyor bu işlere. Uzantılı kelimelere odaklanmakta fayda var diye görüyorum bu dönemlerde. Sesli arama ve yapay zeka teknolojisi de entegre olmak üzere. Ayrıca biliyorsunuzdur nofollow etiketlerinin kullanımı da değişti. Bu güncelleme ilk çıktığında backlink aldığım postlardan birine uyguladım. Yeni post olmasına rağmen hemen önde çıkmıştı. Etkisi olabilir diye söylüyorum. Yazılarınızdaki nofollow linklerini (varsa) kontrol edin. Otoriter sitelere link çıkışı yaptığınız nofollow linklerini kaldırmamız yerinde bir karar olacaktır. Çünkü Google artık onları biliyor. Sağlık konularında siteleriniz varsa etkilenmiş olabilir. Otorite sitelere daha fazla link vermeye çalışmak bunun bir çözümü olabilir. Her bir yazınızı ayrı ayrı yazmak yerine ana ve düzenli bir post ve daha geniş kapsamlı bilgi içeren içerikler sitelerimizi daha otoriter kılabilir. Deneyip tecrübe ettiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. İyi çalışmalar