Altan77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günlük 15k olan sitem şu an günü 3-4k aralığında bitirecek. Önlerde ve hit getiren tüm içerikler 2-3 sayfalara düşmüş. Rakiplere bakıyorum onlar etkilenmemiş. İçeriklerim özgün,son dönemde sorun yaratacak bir işlem de yapmadım. Bir güncelleme var belli ama sonu hayır mı şer mi bilemiyorum
Yaklaşık 2 gün önce bir güncellemenin olduğunu bana bir SEO firması söyledi dün. (ki verdiği bilgilere güvenirim.) Umarım iyi olur sonuç.

Tufan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Net bir bilgi almanız çok zor. İçeriklerinizi bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Öncelikle içerikleriniz ile ilgili yazılarınız güncellenmiş mi onu takip edin. Örneğin bir sınav sonucu tarihi değişmiş olabilir ve içeriğinizde halen eski tarih yazıyor olabilir.

Ve ya rakipleriniz sadece o sayfa ile ilgili backlink almış olabilir. Ve ya sizin aldığınız backlink varsa onlar silinmiş olabilir.

Yani bu ihtimaller hep olabilirlerle devam eder.
Cevabınız için teşekkürler ama ani düşüşler bunlar. Söylediğiniz nedenlerden ötürü ya bir konu düşer yada site yavaş yavaş sıralama kaybeder. Aniden sayfalar sıralama kaybediyorsa güncelleme olduğu kuvvetle muhtemeldir.