hocam gönlünüzü ferah tutun hiç birşey olmaz olsaydım ben olurdum

kolonya ile güzelcene temizleyin şu zamanda sakın hastaneye gitmeyin hadi geçmiş olsun
Hastaneye gidin mutlaka şakaya gelmez.
Hasteneye giderseniz mutlaka kuduz aşısı yapacaklar, 4 doz.
Tabi belli olmaz kuduz olma riski de olabilir.
Ocak ayında oğlumu aynı şekilde beslediğimiz sokak kedisi tırmalamadı ama ısırdı mecburen kuduz aşısı yaptırdık.
Gerçi kedi yaşıyor, dün doğum yaptı.
Sabun, kolonya ve diğer tıbbı ilaçla önce iyice temizleyin.
Doktora gitmezseniz kediyi 10 gün gözlem altında tutun, yaşıyor mu?
kuduzun ortaya çıkması en erken 30 günmüş. zaten belirtileri varsa kurtulma şansın 0 . yazın beni de bizim hasta kedi yavruları tırmaladı. o vakit çok aradım dağda olduğumuz için de hastaneye gitme imkanım yoktu. veteriner akrabam bana bu güne kadar kediden bulaşan kuduz vakası yok dedi internette de öyle yaıyordu. ama ben yine de korktum üçüncü günü gidip aşı oldum.bir gün arayla 7 aşı vurdular bana. çünkü kediler hasta idi. meğerse gençlik hastalığı denilen bir hastalığa yakalanmışlar.
Hocam kedi saldırgan bir kedi ise mutlaka kuduz aşısı olun kuduz da en az korona kadar tehlikelidir. Eğer olmayacaksanız kediyi 1 hafta boyunca izlemeye alın ölmez ise yırttınız
kedinin yaşaması için dua edin.

şaka bir yana birsey olmaz hocam dişlemedi hoş nie kuduz olcan
Kuduz aşısını sadece devlet hastaneleri yapıyor.
Hocam kendim de kedi besliyorum kendileri korkudan tırmalıyor bazen ama eğer kedi kuduz da olsa tırmalamayla bulaşması 100de1
biz yavruları alıp dağdaki eve götürdük fareleri yakalasın diye annesiyle götürünce annesi geri köye getiriyordu yavruları o yüzden annesinden ayırmıştık bir aylık vardılar. ama süt ekmek veriyorduk yine de tavuk etine bayılıyorlardı. babam tavukları canlı yemeye alışmasın diye ölenlerden derileri yüzüp öyle ver demişti be nde öyle yapıp elimle besliyordum bir kaç gün ben gitmeince aşırı eti özlemişler elimdeki tavuk buduna 4 ü birden atladı bir metre zıplayıp hepsi de tırnaklarını yarı tavuk butuna yarı benim elimin her yanına geçirdiler hatta birisi o kadarderin batırmıştı ki havada asılı kaldı elimde o derece canım yandı. ve hemen ertesi günü belleri tutmaz oldu hepsi de yerde kıvranıyordu. aha dedim ben gidiciyim
Ah be hocam bu hayvana çiğ et balık verilmez duyduğuma göre vahşileştiğini söylüyorlardı. Kahvaltı da peynir kokusu alıyor elimdeki krem peynirli ekmek lokmasını veriyorum yiyor yani yemek ayrım yapmazlar bildiğiniz peynir ekmek yiyor hayvan

. Tavuk yiyorsak yemekte onada bir parça veriyoruz baharatlı fazla diye oda fazla yemiyor zaten ve böyle alıştırdık çiğ tavuk görünce gelmiyor yemeye. Akşamları bazen oturuyor kek yiyor annemle 😂
Eğer küçükler ise tavuk göğsünü haşlayıp rendeleyip verin ben öyle yaptım ve daha yeni yaş mama yemeyi bıraktı dişleri kuru mamayı kesmiyordu ama eğer hırlıyorsa size karşı kediler birşey yapmaz korkmayın yemeği biraz uzağında bırakın belki çok aç oldukları için yemeğe saldırmışlardır ve hırlama nedeni kendini güvende hissediyor demek sizin yanınızda
hocam babam da öyle diyordu hatta kızıyordu ben gizli gizli veriyordum

sen önceden de böyle yaptın çok iyi bir zağarım (av köpeği ) vardı çiğ et vere vere tavşan yemeye alıştırdın diye kızıyordu

ama benim et vermem iyi olmuş "bu seneye kadar buraya en az 20 defa kedi getirdim bunlar kadar fare kuş yılan yakalayanına denk gelmedim heralde senin etle beslemen yüzünden etten başka bişey yiyemiyor bunlar" dedi. biz çiftlikte yürürken her yandan fareler kaçışırdı o kadar ilaçlama falan fayda vermiyordu 15 senedir. temmuzdan eri fare görmedim dedi babam
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler

Kedi yaklaşık 5-6 aydır bizle beraber.Neredeyse her gün görüyorum hayvancağızı. Ters bir hareket yapmadığım halde bugün beslerken tırmaladı. Peynir, ekmek, süt gibi gıdalarla besliyorduk.10 gün gözlem altında tutarım bir değişiklik görürsem kedide atık giderim hastaneye mecbur