4 tane fikir verebilirim biraz uzun olabilir yazı. şuan aynı yollardan geçmişiz gibi bi düşünce var içimde neyse ben sana yolları sıralayayım sen içinden geleni araştır yap.

Ben faiz haramdır cart curt muhabbetine kafa yormamak için hiç bulaşmadım, emeklilikle zaten işin yok senin erken başlangıcın vs vs olabilir 50 yaşında farzet emekli oldun eşin emekli değilse yine bi anlamı yok yani bana göre. Neyse burası senin kendi düşüncen sen bilirsin

Öncelikle boş vaktimiz var, kimse bilmese bile araştırma yapmak için günde net 1 saat ayırırabilirsin.
Birikim ya da yatırımda araştırma yaparken pes etme pes edersen daha para yatırmadan geleceğinden kaybedersin (bence).

1. DÖVİZ

Hemen aklına dolar euro geldi dimi git kuveyt dinarına bak streline bak arabistan riyaline bak (internet bankacılığını bu yönde kullan )

2. ALTIN

yaklaşık 3 sene falan oldu Piyasayı takip etmeye başlayalı hiç uzun vade de zarar ettirdiğini duymadım 3 yıl önce gram altın 120₺ civarındaydı şimdi 360₺ yani 1 gram altının olsaydı 2018de her yıl nerdeyse 100₺ kazandırdı sana (internet bankacılığı yine)

3. HİSSE SENETİ
Bence çok kapsamlı olan olay bu tamamen akıl, mantık ve iyi araştırma kazanımı. Mesela bi fikir üretelim sana mesela bayram geliyor haliyle ne olucak çikolata satan firmalar artışa geçicek kar elde edicek (bu yıl olur mu bilmiyorum genel anlamda bi fikir koydum ortaya) muhtemelen ramazan ortalarında adamlar çikolata satamayacak ve biraz hissede düşüş yaşanacak alırsan bayramda karlı olabilirsin yine ne kadarpara yatıracağına bağlı ama şirketin vizyonu misyonu, büyüme oranı vs vs yatırım yapan kişilerin yorumları.

4.coinler

coin altma yapabilirsin ama kazanım değerleri ne kadar çıkartıldığı çıkarılacağı vs iyi araştırman lazım yatırımcıların tüyolarını dinle yorumlarını oku akıl al vs araştırma yap yani (yatırımcı firmalar var iyi araştırma yap kalitesiz firmaya yatırıp 2 gün sonra paranla vedalaşma

Bu söylediklerim bazı insanların işi adam bu işten para kazanıyor ev çocuk vs geçindiriyor küçük görerek başlama . Saydığım her şeyde zarar etme olasılığın var hatta yüksek bile olabilir. 2 gün sonra Zarar ettiğinde suçlusu olmayalım uyarayım baştan

İnvesting de bu söylediğim önerilerin grafik şema vs durumlarını bulabilirsin

Şimdiden başarılar )