MKTanyildizi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada asıl olan Adsense parayı hangi hesaba yatırdı meselesi ortaya çıkıyor. Türkiye hesabına yattıysa eğer o zaman yurt dışı ziyaretçi olması bir şey ifade etmiyor. Bu durumda bizim veya karşı tarafın bir şey ispatlaması gerekmiyor. Asıl olan paranın hangi ülke hesabına yattığıdır.
Benzer konularda ben vergi dairesi ile ve maliye ile görüşme yaptım. Yurt dışı şirketim var ve kazancımın vergisini yurt dışında ödüyorum Türkiye için ne yapmam gerektiğini sorduğumda ilgili ülke ile ikili anlaşma olduğu ve orada vergi ödüyorsam burada ödeme yapmam gerek olmadığı şeklinde oldu. Benim hem USA hem TR de şirketim var ve yurt dışı hesabıma yatan paraların bir kısmı TR vatandaşlarının ödemesi şeklinde oluyor. Ben USA da vergi ödediğim için burada ödeme yapmam gerek kalmıyor.

Yurt dışından parayı USD olarak hesabıma aktarmam yeterli olduğu şeklinde bilgi verildi.

Sonuç: Bu kadar şeyi neden yazdın derseniz eğer; bazı ülkelerde, USA'nın bazı eyaletlerinde vergi konusu gerçekten çok uygun. Bu size belki ileri ki kazançlar için bir fikir verecektir.
Hocam ihracat' ta KDV istisnası diye bir olay var sanırım böyle bir şeyden haberiniz yok. Size o bilgiyi kim vermiş ise ya çok uyanıkmış yada pek bir şey bilmiyormuş.

Hadi bu adsense vs. olaylarını geçtim normal bir ajansım ve yurt dışına hizmet ihraç ediyorum firma Türk firması müşteri yabancı ve bir nevi ihracat yapıyorum ve Türk firması olduğum için doğal olarak para da Türk banka hesaplarına yatıyor. Ben şimdi ihracat yaptığım için KDV ' mi ödeyeceğim ?