Bir süredir yurtdışında ingilizce dilinde hayatını idame ettiren biri, ve şuan rusçayı kendi imkanlarıyla öğrenmeye çalışan biri olarak, dil öğrenirken yapılması gerektiğini düşündüğüm bir kaç önemli noktadan bahsedicem.

İLK 4 AŞAMADA TEMEL YAZIŞMA KIVAMINA GETİRMEMİZ GEREKİYOR KENDİMİZİ, BUNUN İÇİN BİR ANDA BİNLERCE KELİME EZBERLEMEYE VE BÜTÜN DİLBİLGİSİ KURALLARINA HAKİM OLMAYA GEREK YOK, İLK AŞAMADA AZ KELİME DAĞARCIĞI VE AZ DİLBİLGİSİ İLE BASİT CÜMLELER KURARAKTA İNSANLARLA İLETİŞİM KURABİLİRİZ.

1) Alfabeye güzelce ezberlendikten sonra bol bol okuma yapılarak okuma sorunu halledilmelidir. (Yazma olayı ile okuma olayı eş zamanlı olarak ilerlemelidir)
2) Temel 100-200 kelime (sayılar,sıfatlar,fiiller,zarflar,bağlaçlar) ezberlenmeli ilk etapta. Bunun için bir sürü uygulama ve site mevcut, biri de "bumuu" adlı uygulama var android için
3)* Özne+yüklem
* Özne+dolaylı tümleç+yüklem
* Özne+zarf tümleci+yüklem
*özne+dolaylı tümleç+zarf tümleci+yüklem
...............................................
şeklinde basit cümleden, zora doğru gidecek şekilde bir çalışma yapılmalıdır,
4) İlk aşamada
"geçmiş zaman"+"şimdiki zaman"+"gelecek zaman"
ve isteğe bağlı olarak "geniş zaman" da
dahil edilebilecek şekilde bu temel zamanlar da fiiller genellikle ek alıyor, cümle içinde kullanılan zamana bağlı olarak birkaç değişiklik olabilir, biraz tekrarla ezberlenebilir.
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..................................................
5) ARTIK BİRİLERİYLE TEMEL YAZIŞMA YETERLİLİĞİNE ERİŞİLDİ, BURDAN SONRA WHATSAPP, SKYPE, ÇEŞİTLİ ANLIK CHAT PLATFORMLARINDAN YAVAŞ YAVAŞ KELİME HAZNEMİZİ GELİŞTİREREK YAZIŞMA SORUNUNU HALLETMELİYİZ, """"""""""""""""""VİBER UYGULAMASININ ANLIK ÇEVİRİ ÖZELLİĞİ VAR""""""""""""""""""" KESİNLİKLE ÇOK İŞİNİZE YARAYACAKTIR"""""""""""""""""""""" SADECE İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA KULLANIN, YOKSA GELİŞTİREMEZSİNİZ DİLİNİZİ !!!!!!!!!!!
https://www.viber.com/en/blog/2018-0...hat-instantly/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6) OKUMA VE YAZIŞMA OLAYINI HALLETTİKTEN SONRA ASIL ÖNEMLİ KISIM KONUŞMA, KONUŞMADIKTAN SONRA DİLİN HİÇBİR ANLAMI YOK BENCE, BEN İLK AŞAMADA YURTDIŞINDAN SESLİ CHAT YAPACAĞIM ARKADAŞLAR EDİNDİM, EN AZINDAN KENDİME KONUŞMA ANLAMINDA AZ BİR GÜVEN GELMESİNİ SAĞLAMASI BANA YETTİ, İLK ZAMANLAR ZOR OLUYOR, AMA KARŞI TARAFTA SİZİN DİLİNİZİ ÖĞRENMEK İSTİYORSA, O DA SABIR GÖSTERİYOR, SİZDE ONUN İÇİN AYNI ŞEKİLDE SABIR GÖSTERİYORSUNUZ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7) CHAT ARKADAŞLARINIZLA KISA SOHPETTEN SONRA ARTIK YURTDIŞINA KISA SÜRELİĞİNİ DE OLSA GİDİP DİLİ PEKİŞTİRME VAKTİ GELDİ, MÜMKÜNSE YANINIZDA BİR TÜRKLE GİTMEYİN, ORDA TÜRKLERİN PEK OLMADIĞI BİR YERE GİTMEYE ÇALIŞIN, ÇÜNKÜ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÖĞRENMEK İSTEDĞİNİZ DİLE MARUZ KALMADIKTAN SONRA DİL ÖĞRENİLMİYOR,

BEN İLLA KURSLARA GİTMENİN ZORUNLU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜORUM DİL ÖĞRENMEK İÇİN, ÇOK GÜZEL KAYNAKLAR VAR ARTIK HEM İNTERNETTE, HEM KİTAP OLARAK, ÖNEMLİ OLAN DOĞRU ADIMLARI İZLEMEK, VE PES ETMEMEK, DİL ÖĞRENMEK ZOR, AMA 5 DİL ÖĞRENEN İNSANLAR BİLE VAR, BİRAZ ÇABA SARF ETMEK ŞART,, VE KESİNLİKLE YURTDIŞI DENEYİMİ GÜZEL BİR YABANCI DİL İÇİN ŞART DİYE DÜŞÜNÜORUM, BU BENİM FİKİRLERİM, UMARIM AZ DA OLSA YARDIMCI OLMUŞUMDUR, İNGİLİZCE BİLEN BİRİ OLARAK BURAYA GELİNCE TEK YABANCI DİLİN BİLE YETMEDİĞİNİ GÖRDÜM, HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL ARKADAŞLAR, BİR YERLERDEN BAŞLAYIN YETER Kİ...