Govizyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet ama 64 gb dedicated'ı veya 128GB dedicated'ı bölerek VDS sunuyorlar böyle bir olayın nasıl yapıldığını sadece merak ediyorum gelecekte bu sektöre atılma var düşüncem var daha uygun bir yol varsa bende öğrenmek isterim
Govizyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Gün içersinde bir firmayı gördüm inceledim. Ryzen 3700X Almanya lokasyon satan bir yer buldum 8 çekirdek 16GB Ram aylık 89.90₺ vergi ile 106₺ civarlarına tekabül ediyor. Hetzner üzerinden 3700X'lerin 59€ olduğunu gördüm 1 makineye ortalama 10 tane sunucu kursalar 10 ip ücreti için 8€ kadar ücret ödeyecekler yani totalde :508,81 Türk Lirası tutuyor.

Fakat 4x16GB Ram'li sunulan cihaz 424 Türk Lirası tutuyor.

bu nasıl olabiliyor? hetznerden daha uyguna alma şansımız var mı?

ürünü gördüğüm yer @akarweb;'in açtığı site olan: https://www.akarweb.net/almanya-sanal-sunucu/

bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?
Merhaba,

Ryzen 3700X ler güçlü işlemciler ve de töleransları Intel serilerine göre daha iyi. Aldığımız tüm ana makinaları da 128 GB Ram'e upgrade ediyoruz, ram konusu bu şekilde standart paket almıyoruz hetznerden. 6-12 ay arası ödemeler yapıp aynı cihazdan adetli kiraladığımız için de indirim alıyoruz. İlgili R10 konumuzda da sürüm mantığı ile satışa çıkarıp uygun satacağımızı düşük kar edeceğimizi belirtmiştik. Yoksa sizin baktığınız açıdan bakarsanız I9 la aynı para ryzen 7 ler ama biz bu seriyi birtek ucuza satıyoruz neredeyse i9 lar %80 daha pahalı bizde, bu paketlerden aynı özellikler olmasına rağmen çünkü I9 larda bu töleransı fiyatta sağlamadıkları gibi ram upgrade de yapılamıyor maksimum 64 gb ram I9 serileri. Daha az müşteri koyuyoruz bu yüzden de i9 lar maalesef ki biraz daha yüksek rakamlara geliyor müşterilerimize. Ayrıca Hetzner "Server Auction" kısmı haricindeki makinalara sizden makina ücreti kadar ilk ay kurulum ücreti de alıp faturanıza yansıtır bilginize.

Saygılarımızla.